Hlavní obsah

Na Australian Open způsobila šok. Budoucí miliardářka kosí favoritky dál

Melbourne/Praha

V pondělním osmifinálovém programu Australian Open způsobila největší senzaci. Přestože patří až do sedmé desítky žebříčku WTA, vyřadila Američanka Jessica Pegulaová pátou nasazenou Ukrajinku Elinu Svitolinovou a v Melbourne si zahraje o semifinále. Fanoušci, kteří nesledují tenis úplně pečlivě, slyšeli její jméno dost možná vůbec poprvé, to ale nic nemění na tom, že z Pegulaové bude jednou nejbohatší tenistka na světě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Američanka Jessica Pegulaová kosí na Australian Open favoritkyVideo: sntv

Článek

A to nikoliv nutně kvůli tenisu samotnému. Šestadvacetiletá Pegulaová zatím vyhrála jeden titul na okruhu WTA a na prize money vydělala necelý milion dolarů. Přitom nejbohatší hráčkou planety je momentálně Serena Williamsová, jejíž jmění odhaduje časopis Forbes na 225 milionů dolarů (necelých 5 miliard korun).

Pegulaové ale musí připadat naskakující částky za prize money jen jako zábavná hra s drobnými, protože jednou nejspíš zdědí obří impérium svého otce Terrence Peguly, který je s majetkem v hodnotě čtyř miliard dolarů (cca 88 miliard korun) 452. nejbohatším člověkem na světě.

Papá Pegula zbohatl na investicích do ropy a plynu. Proslul také jako vlastních širokého portfolia sportovních klubů, například hokejového Buffalo Sabres či Buffala Bills hrajícího nejprestižnější soutěž amerického fotbalu NFL.

Když v roce 2014 Bills kupoval, přebil i nabídky bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa či slavného zpěváka Jona Bon Joviho.

Pegulaová náležitě zdůrazňuje, jak jsou oba rodiče pro její kariéru důležití. Po výhře nad Svitolinovou, její vůbec první nad hráčkou top 10, napsala fixou na objektiv kamery: „Ahoj mami, ahoj tati".

„Rodiče byli pochopitelně mojí hlavní oporou po celý život. Vždy mi jako první psali po zápasech, na všechny se dívali. Stejně jako můj bratr a sestry.

Američanka se pustila do favoritky Svitolinové opravdu bez zábran. Nasázela 31 vítězných míčů, ale zároveň nakupila 40 nevynucených chyb. Oporou jí byl i razantní první servis.

„Míčky trefuji dobře, jde mi i podání, což je důležité, obzvlášť proti těm nejlepším hráčkám. Každý extra bod, který získáte zadarmo, je skvělý. Jsem šťastná, že se mi daří, dobře se pohybuji a ze své hry mám výborný pocit. Teď si to chci přenést od dalšího zápasu," vyhlíží čtvrtfinálový duel s krajankou Jennifer Bradyovou.

Vzhledem k tomu, že už v Melbourne porazila Viktorii Azarenkovou, Samanthu Stosurovou a Kristinu Mladenovicovou, by ani světová čtyřiadvacítka Bradyová pro ni nemusela být nepřekonatelnou překážkou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)