Hlavní obsah

Alcaraz po obrovské bitvě udolal světovou jedničku a ovládl turnaj v Pekingu

Aktualizováno

Španělský tenista Carlos Alcaraz vyhrál turnaj v Pekingu. Ve finále porazil 6:7, 6:4 a 7:6 obhájce trofeje a světovou jedničku Jannika Sinnera z Itálie, přestože v tie-breaku rozhodující sady prohrával už 0:3.

Foto: Tingshu Wang, Reuters

Carlos Alcaraz získal v Pekingu titul.

Článek

Alcaraz vstoupil do zápasu dobře, ale první sadu i přes vedení 5:2 nakonec prohrál 6:8 v tie-breaku. Druhý set třetí hráč žebříčku rozhodl brejkem za stavu 4:4, ale to nejlepší si jednadvacetiletý Španěl nechal do zkrácené hry rozhodujícího setu.

V ní Alcaraz prohrával už 0:3, pak se ale neuvěřitelně zvedl a suverénně získanými sedmi body za sebou rozhodl o vítězství. Po triumfech ve Wimbledonu, Roland Garros a Indian Wells si připsal čtvrtý letošní titul.

„Nebudu lhát. Za stavu 0:3 a s dvěma minibrejky pro něj jsem si říkal ‚dobře, dám do toho všechno, abych měl alespoň šanci se mu přiblížit‘. Odehrál jsem dva skvělé míčky na 3:3 a po nich jsem si pomyslel ‚pojď do toho‘. I kdybych prohrál, mohl jsem si říct, že jsem se snažil,“ uvedl Alcaraz. „On mohl vyhrát ve dvou setech, já mohl vyhrát ve dvou setech. Byl to hodně vyrovnaný zápas,“ dodal rodák z Murcie.

Sinner, nad kterým se vznáší hrozba trestu za doping, po 14 vítězstvích našel přemožitele. Třiadvacetiletý Ital přišel také o možnost získat třetí titul za sebou po triumfech v Cincinnati a US Open.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 3 891 650 dolarů):
Dvouhra - finále:
Alcaraz (2-Šp.) - Sinner (1-It.) 6:7 (6:8), 6:4, 7:6 (7:3)
Ženy (dotace 8 955 610 dolarů):
Dvouhra - 4. kolo:
Andrejevová (17-Rus.) - Linetteová (31-Pol.) 6:1, 6:3