Hlavní obsah

6:0, 4:1 a porážka. Co se to děje, nechápala Rumunka

Vyhrát deset z úvodních jedenácti gamů ještě neznamená, že postoupíte do dalšího kola ženské dvouhry na Australian Open. Jak by řekl primář Sova: V tom je nebezpečí tenisu i jeho krása. Smutnou hrdinkou okamžiku se stala rumunská čtvrtfinalistka US Open Sorana Cirsteaová.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Rumunka Sorana Cirsteaová v Melbourne skončila již v prvním kole

Článek

Vedení 6:0 a 4:1 na Číňanku Wang Ja-fan nestačilo. Přitom dlouho se zdálo, že se bude hrát pouze na jednu bránu. Cirsteaová získala první set za 21 minut, když soupeřka uhrála jen devět bodů. Ve 13. hře však Rumunka poprvé ztratila své podání, v dalším gamu nevyužila dva brejkboly a misky se překlopily. Šok z prohrané druhé sady už favoritka nepřekonala. Konečný výsledek 6:0, 5:7, 2:6.

Během utkání přitom klesl kurs na výhru 33leté Cirsteaové na zanedbatelných 1,01. Podle australské pobočky Betfair toho někteří využili k sázce na jistotu a na úspěch Rumunky bylo vloženo 50 tisíc dolarů. Načež následoval velký obrat ve skóre a nechápavé reakce nejen Cirsteaové. „Co se to děje?“

První kolo v Melbourne rumunským tenistkám krutě nevyšlo, o což se přičinily i Brenda Fruhvirtová výhrou nad Anou Bogdanovou a Kateřina Siniaková vyřazením Jacqueline Cristanové. Dvaadvacátá nasazená Cirsteaová pak prožila zdaleka největší šok.

Dlouhodobě nejlepší rumunská hráčka, bývalá světová jednička a finalistka z Melbourne 2018 Simona Halepová mezitím sedí doma, když byla potrestána čtyřletým zákazem činnosti kvůli dopingové kauze.

Související témata: