Hlavní obsah

ZAOSTŘENO NA EXTRALIGU: Pardubické hledání trenéra. Antoš by se nedivil zprvu neočekávanému řešení

Se startem nové sezony nejvyšší hokejové soutěže v Česku se na Sport.cz vrací videopořad Zaostřeno na extraligu, v němž budeme s renomovanými osobnostmi tuzemské hokejové scény týden co týden rozebírat aktuální dění na stadionech. Hostem nejnovějšího dílu byl autor Břitvy na Sport.cz a spolukomentátor České televize Milan Antoš.

Zaostřeno na extraligu 14.10.2024Video: Sport.cz

Článek

Od rezignace Marka Zadiny na post hlavního trenéra Pardubic uplynulo pět dní a Dynamo od té doby pod vedením provizorního kouče Václava Baďoučka těsně podlehlo v Lize mistrů Lahti, aby pak v extralize porazilo za dva body Liberec a rozstřílelo Plzeň.

„Václav Baďouček byl tou nejlepší volbou, kterou Pardubice mohly udělat. Především z toho důvodu, že je to normální trenér, který své řemeslo umí. Dělá ho přes dvacet let a dělá ho dobře,“ míní Antoš, že prozatímní dosazení do té doby sportovního manažera prvoligového béčka dává logiku.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Liberec, Václav Baďouček na střídačce DynamaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Baďouček umí vysvětlit, co chce, a dokáže to prosazovat. Pro trenéra je vždy těžké jednat s tak kvalitními hráči na nějaké úrovni. Aby nešlo jen o direktivní přístup. Je důležité najít mez vzájemné spolupráce. Když dostane čas a prostor, je schopen výstavbu a konstrukci hry do hráčů dostat,“ míní Antoš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Škoda Plzeň 5:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Někdejší extraligový hráč a mistr nejvyšší soutěže se Slavií z roku 2003 vidí na Dynamu pod Baďoučkovým vedením progres. „Vůbec bych se proto nedivil, kdyby se hledání nového kouče trochu prodloužilo a Baďouček zatím fungoval jako trenér. Jako trenér, který bude počítat s tím, že ho někdo může nahradit,“ uvažuje Antoš.

A přemítá, jestli by u extraligového mužstva Dynama nakonec nemohl zůstat natrvalo.

Foto: Vostárek Josef, ČTK

Trenér Václav Baďouček

„Nedivil bych se tomu. Podle mě může u A-týmu zůstat na jakémkoliv postu. Je to trenér, který o hokeji něco ví, a má za sebou čitelnou historii. Klidně může dál pokračovat a třeba by to bylo ku prospěchu věci,“ soudí Antoš.

Když má spolukomentátor ČT a autor Břitvy na Sport.cz vybrat dosud nejpříjemnější překvapení extraligového ročníku, dlouho neváhá.

„Kladno. Všichni očekávali, že bude zase dole. A ono je úplně jinde,“ připomíná Antoš, že Rytíři se nedělní drtivou výhrou 7:3 nad Olomoucí posunuli v tabulce už na pátou příčku.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Olomouc 7:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

„V létě přitom v kladenském kádru nedošlo k až tak zásadním změnám. Mužstvo je ale celkově z léta výborně připravené. Fyzicky i psychicky,“ všiml si Antoš v souvislosti s Rytíři, kteří doma bodovali ve všech pěti zápasech a čtyři z nich dokonce vyhráli.

„Přijde mi, že Kladno je daleko rychlejší a agresivnější než dřív. Navíc má lepší obránce, to je bez debat. Hráči jdou s pukem rychle dopředu, fungují jim všechny čtyři formace. Každá z nich může rozhodnout,“ uvedl Antoš.

A tak na sociálních sítích mezi fanoušky už se začínají objevovat i názory, že by poslední sezona Jaromíra Jágra v Kladně mohla skončit titulem. „Trochu bych brzdil. Netvrdil bych, že Kladno bude hrát o titul,“ odhaduje Antoš.

Nejnovější díl pořadu Zaostřeno na extraligu se však věnuje i příčinám trápení Plzně a Českých Budějovic, které jsou na chvostu tabulky. Řeč přišla i na chybu libereckého gólmana Petra Kváči v prodloužení nedělního utkání na Spartě, kterou Pražanům daroval vítězství.