Hlavní obsah

V extralize už jsou ohrožení trenéři. Nejvíc v Brně, naopak Kladno sbírá skalpy

Úvodních sedm kol hokejové Tipsport extraligy už napovědělo něco o rozložení sil. Začátek nového ročníku stejně jako loni nevyšel brněnské Kometě. Před rokem skončil kouč Patrik Martinec na vlastní žádost už po třech duelech, jak silná je nyní pozice trenéra Kamila Pokorného? To rozebírají v podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Matěj Vybíral. Kdo je v nejvyšší soutěži zatím příjemně překvapil a kdo zklamal? A co očekávají od blížícího se dvojzápasu NHL na ledě pražské O2 areny?

Podcast Za mantinelem: V extralize už jsou ohrožení trenéři. Nejvíc v Brně, naopak Kladno sbírá skalpyVideo: Sport.cz

Článek

Brno si výrazně pomohlo úterním vydřeným vítězstvím v prodloužení nad Pardubicemi, kterým zlomilo sérii tří porážek a vyhnulo se nelichotivé poslední příčce. „Přesto je pro mě Kometa největším zklamáním, má velký problém dávat góly,“ upozornil šéfredaktor webu Martin Kézr. „Může se z toho dostat, ale když bych měl hledat jméno prvního ohroženého trenéra, tak bych řekl jméno Kamil Pokorný,“ mínil zkušený expert.

Pozastavil se také nad trápením Karlových Varů i Českých Budějovic, které se ovšem podle něj zvednou, naopak Plzeň podle něj zůstane u dna tabulky. Západočeši totiž za sedm utkání vstřelili jen deset gólů.

Foto: David Taneček, ČTK

Kamil Pokorný na střídačce hokejistů Brna

„Vidím to jako setrvalejší stav. Kdo by tam vlastně měl dávat góly?“ tázal se Kézr. „Plzeň se spoléhá na odchovance jako Jan Schleiss, Jakub Lev, kteří by měli tým táhnout, ale dost se trápí. Takže je to spíš na cizincích, kterým chybí konzistentnost,“ podotkl kolega Matěj Vybíral.

Naopak v čele extraligy se navzdory rozsáhlé marodce trochu nečekaně vyhřívá Litvínov, jenž stále neztratil ani bod. „Velmi dominantní výsledky, přitom ne tak dominantní výkony. Ale je umění dobrého týmu zvládnout vyrovnané duely dovést do vítězného konce,“ chválil mladší z redaktorů, jenž vyzdvihoval hlavně příspěvek kanadské defenzivní posily Jareda McIsaaca.

Foto: Sport.cz

Analytická data litvínovského obránce Jareda McIsaaca dle Hockey Logic, hodnoty jsou uvedeny v percentilu.

Ocenění si zaslouží i dosavadní představení Rytířů. „Říkal jsem už před sezonou, že Kladno nemusí být zdaleka tak špatné, i když bych si netipnul, že nasbírá už jedenáct bodů. Ale výborně chytají oba gólmani a funguje i týmové sepjetí. A doma dokázalo porazit velké týmy,“ připomněl Kézr skalpy Sparty, Brna i Třince.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Oceláři Třinec 3:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

V pátek se rozjíždí také slavná NHL. A to dvěma prestižními utkáními v Praze mezi New Jersey, v jehož dresu se ukáže i mistr světa Ondřej Palát, a Buffalem. Se Sabres sice v O2 areně trénují i čeští útočníci Jiří Kulich s Lukášem Rouskem, ale jejich start není moc pravděpodobný. „Sice je to pro ně odměna, že tu vůbec můžou být, ale zároveň hrozně kruté, protože minimálně první zápas prosedí na tribuně,“ podotkl Vybíral.

Kulich ani Rousek totiž nejsou typickými hráči do čtvrté formace, potřebovali by dostat prostor alespoň ve druhém nebo třetím útoku. „Buffalo je hodně nabité talenty, mluví se o něm jako o týmu budoucnosti. V téhle konkurenci to mají oba Češi hodně složité,“ mínil redaktor. „Ale jsem přesvědčený, že v sezoně určitě šanci dostanou,“ doplnil ho Kézr.

Oba experti rozebírají v podcastu Za mantinelem i šance dalších českých hráčů prosadit se v nejprestižnější lize světa. A komentují i nejnovější nápad prezidenta IIHF Luca Tardifa zařadit na program olympijských her hokej tří proti třem.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: