Hlavní obsah

Extraliga mistrů světa klepe na dveře! Dočkají se Pardubice titulu a koho potká baráž?

Letní čekání je u konce. Hokejová Tipsport extraliga s přízviskem „extraliga mistrů světa“ startuje už v úterý. Velké přestupy, trenérské změny i šance jednotlivých týmů analyzovali v podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Matěj Vybíral. Rozebírali rovněž konec táhnoucí se dopingové kauzy Hradce, úspěšné léto reprezentací mládeže i žen nebo volný post generálního manažera národního týmu mužů, kde z rodinných důvodů skončil Petr Nedvěd.

Podcast Za mantinelem: Extraliga mistrů světa klepe na dveře! Dočkají se Pardubice titulu a koho potká baráž?Video: Sport.cz

Článek

Největšího favorita pro nadcházející sezonu vidí oba experti v Pardubicích. „Dva roky po sobě jsem predikoval, že titul nezískají. Vždycky mi přišlo, že tam je něco nedobře a na něčem to ztroskotá. Teď se mi zdá všechno v pořádku. Síla týmu je veliká,“ mínil šéfredaktor webu Kézr. Jeho mladší kolega souhlasí. „Nejsilnější tým v extralize na papíře. Ale kdyby se hokej hrál na papíře, byla by to velká nuda,“ usmál se Vybíral.

V závěsu za Dynamem čekají redaktoři opět Spartu a Třinec. Zajímavý znovu bude i boj o čtvrté místo, poslední příčku zaručující přímý postup do čtvrtfinále. „Mohly by se o něj poprat Litvínov nebo České Budějovice,“ predikoval Vybíral. „Já tam vidím spíš Liberec,“ opáčil Kézr.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Podcast Za Mantinelem 13.9.2024

Na spodku tabulky šéfredaktor očekává netradičně Olomouc. „Já si myslím, že Kladno uhraje aspoň třinácté místo. A baráž si zahraje Olomouc. A teď už nesmím přijet na Hanou,“ usmál se. Vybíral očekává v baráži opět Rytíře. „Ale moc nevěřím ani Mladé Boleslavi a myslím, že dost klesnou Vítkovice, možná až na třinácté místo,“ připustil.

Ve středu konečně padl verdikt v kauze dopingu tří hradeckých hokejistů. Mountfield vyfasoval pokutu dva miliony korun. „Trochu mi tam chybí sportovní postih. Nemluvím tedy o žádném vylučování ze soutěže nebo podobně drastickém trestu,“ říkal Kézr. „Tak přece kontumovali ten jeden zápas semifinále, který stejně Hradec prohrál,“ podotkl ironicky Vybíral.

Spokojeni s výsledkem nakonec nejsou ani na východě Čech, ani ve Vítkovicích, kde i po roce a půl stále cítí křivdu. „Zásadní problém je, že trest přichází strašně pozdě. Ze všeho zůstává pachuť,“ poznamenal zkušený šéfredaktor. „Bylo jasné, že z kauzy nevzejde žádný vítěz. Je jen špatné řešení a míň špatné řešení. Ale aspoň je to konečně za námi,“ dodal s úlevou kolega.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: