Hlavní obsah

Pardubický konec v Lize mistrů je ostuda. Pohled na nepřipravený tým navíc vypadá děsivě

Zatímco hokejisté Třince a Sparty své poslední skupinové zápasy v Lize mistrů zvládli a slaví postup do osmifinále (kde navíc narazí na sebe, takže český hokej má jistého jednoho čtvrtfinalistu), Pardubice prohrály v anglickém Sheffieldu a překvapivě končí už před branami play off. Nejen nad příčinami selhání Dynama se v novém díle podcastu Za mantinelem zamýšlejí redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor.

Za mantinelem: Pardubický konec v Lize mistrů je ostuda. Pohled na nepřipravený tým navíc vypadá děsivěVideo: Sport.cz

Článek

Přitom Pardubice do evropské soutěže vstoupily výborně, po úvodních domácích zápasech s Fehérvárem a Tapparou Tampere měly šest bodů a skóre 12:1. Jenže z následujících čtyř duelů urvaly jen dva body.

„Čtyři porážky za sebou ukázaly, jak hra ani její organizace nefungují. A jak strašně moc chybí zraněný Sedlák,“ zmiňuje Kézr klíčového ofenzivního tahouna Dynama, který nehraje od 20. září, kdy ho ve druhém extraligovém kole nešťastně trefil pukem spoluhráč Čerešňák.

„Tak silnému a ambicióznímu týmu by se ale nemělo stávat, že se mu s vypadnutím jednoho hráče rozpadne celé mužstvo,“ dodává šéfredaktor Sport.cz.

Středeční zápas na ledě Sheffieldu, kde Dynamo potřebovalo k postupu dva body, ale prohrálo 2:3 po nájezdech, znovu ukázal, že mužstvo není v pohodě, schází mu herní tvář a hlavně systém.

Škvor v podcastu Za mantinelem uvedl, že mu Pardubice nepřijdou ani fyzicky dobře připravené. V závěru třetí třetiny se dostaly pod drtivý tlak domácích, vůbec se nemohly dostat z obranného pásma a vděčily jen gólmanu Willowi, že výbornými zákroky dotáhl zápas do prodloužení.

„Připadá mi, že Pardubice nemají z léta dobře natrénováno. Způsob, jakým fyzicky odešly na konci třetí třetiny, je pro mě ten nejvíc zdvižený prst. Opravdu mají natrénováno, nebo se začíná projevovat kondiční nedostatek? A pokud platí druhá možnost, tak to nepůjde spravit během jednoho dvou týdnů,“ míní Škvor.

„Kladu si otázku, co Marek Zadina vlastně s týmem v létě dělal. Kdyby mužstvo bylo dobře natrénované, tak by fyzicky neodcházelo. V Sheffieldu se to nestalo poprvé,“ upozorňuje redaktor Sport.cz.

Z konce už ve skupině Ligy mistrů musí v Pardubicích panovat zklamání. „Za mě je to ostuda. Z vyspělých čtyř lig - tedy české, švýcarské, finské a švédské - dopadl stejně jako Dynamo jedině Ilves Tampere,“ připomíná Škvor.

Kézr pak připomíná, že v domácí soutěži se Dynamo drží na děleném prvním místě s Litvínovem, i když na spodní polovinu tabulky má jen šestibodový náskok.

„S první čtvrtinou extraligy můžou být v Pardubicích relativně spokojeni, ale výhled a perspektiva vypadá děsivě,“ znovu se vrací Kézr k faktu, že Dynamo má velké problémy s výstavbou hry i její organizací.

Pochvalu si naopak zasloužily Třinec se Spartou za zvládnuté duely s Osvětimí, resp. v Salcburku. V osmifinále jdou navíc oba české celky na sebe, takže v listopadu dojde na reprízu dechberoucího semifinále play off minulé sezony.

A kdo půjde dál? V tom se oba redaktoři neshodnou.

Ve druhé části nového dílu podcastu Za mantinelem došlo i na tuzemskou nejvyšší soutěž. Třeba na senzační výkony Kladna, které už je v top čtyřce a ze všech extraligových celků nastřílelo nejvíc gólů (38).

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: