Hlavní obsah

Panika v Pardubicích. Zadina trochu ztratil víru v sama sebe a neměl se o koho opřít

Hokejové Pardubice prožívají turbulentní období. Dynamo nejprve shánělo zkušeného pomocníka k trenéru Marku Zadinovi, který nakonec před dvěma dny sám ze svého postu abdikoval. Mužstvo dočasně povede manažer prvoligového béčka Václav Baďouček. Nejen chaos kolem trenérské rošády probrali v novém dílu podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Michal Sobotka.

Za mantinelem: Panika v Pardubicích. Zadina trochu ztratil víru v sama sebe a neměl se o koho opřítVideo: Sport.cz

Článek

Zdroje Sport.cz na začátku týdne potvrzovaly, že je Dynamo v kontaktu s trenérem Milošem Hořavou, jenž měl Zadinovi u áčka vypomoci. Ve středu však druhý jmenovaný sám na svou roli rezignoval. Pardubice se rázem ocitly bez trenéra, kterým dočasně jmenovaly Baďoučka. Ten by měl být jen dočasnou náhradou, Východočeši se totiž poohlíží po kouči, „jenž by zapadal do koncepce“.

„Pardubice zachvátila panika. Od zranění Lukáše Sedláka (ve druhém kole v Olomouci - pozn. red.). Jejich hra dopředu je od té doby nemasná neslaná,“ hodnotil Sobotka. „Přidal bych i netrpělivost. Týmový projev vázne a to jde za Markem Zadinou a realizačním týmem,“ dodal Kézr.

Celé situaci u Dynama uškodilo také poněkud nešťastné vyjádření vedení klubu: Marek Zadina má naši podporu, ale hledáme doplnění realizačního týmu.

„Přijde mi divoký, že po devíti kolech zjistíš, že je realizační tým neúplný. Už na začátku sezony bylo zřejmé, že asistenti nejsou dostatečnou oponenturou pro Zadinu. Ale v Pardubicích to někomu došlo až v průběhu sezony,“ nechápal Kézr.

Podle něj se tím kouč Pardubic dostal do situace, ze které nebylo moc cesty. Evidentně se hledala varianta, která by upozadila jeho roli. „To vyjádření pro mě není plná podpora. Znamená to, že už mu nevěříme, že to sám zvládne,“ vysvětluje šéfredaktor Sport.cz.

Pardubice Zadinu odvolat nechtěly, ale plán B jim nevyšel, protože do toho kouč hodil vidle. „Dostal se do situace, kdy tak trochu ztratil víru v sama sebe a cítil, že se ztrácí i víra v něj v rámci klubu,“ dodal Kézr s tím, že se trenér nemohl opřít ani o nezkušené asistenty.

Dvaašedesátiletý Václav Baďouček se tak dostal do pozice, v kterou už možná ani nedoufal. Nyní je hlavním trenérem extraligového celku, byť možná jen dočasně. I když: kdo ví. „Kdokoli přijde do Dynama, strká hlavu do oprátky. Nemá moc co získat, ale může hodně ztratit,“ tvrdil Sobotka.

Kromě Pardubic se nový díl podcastu zaměřil také na českou účast v hokejové Lize mistrů či start zámořské NHL, ve které se zatím objevilo patnáct Čechů. Další čtyři by se do akce ještě měli dostat během víkendu.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Související témata: