Hlavní obsah

O zadřeném Motoru i bojující Boleslavi. A klobouk dolů pro Vary za zápas pro školáky

Hokejová extraliga má za sebou úvodní čtvrtinu základní části. Který tým překvapuje a který je naopak velkým zklamáním? Komu se povedly kaufy s cizinci a kdo naopak za dovoz ze zahraničí platí neúměrné clo? I to v novém dílu podcastu Za mantinelem rozebírají redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára. Zároveň hovoří i o dalším nedůstojném odložení Hockey Winter Games či pátečním poledním mači v Karlových Varech pro školáky.

Za mantinelem: O zadřeném Motoru i bojující Boleslavi. A klobouk dolů pro Vary za zápas pro školákyVideo: Sport.cz

Článek

Krčí se u dna a jen díky o něco lepšímu skóre je před poslední Plzní. Českobudějovický Motor se v sezoně zatím tuze trápí a škytá, a tak právě on je pro oba redaktory nepříjemným překvapením extraligy.

„Ze svých 20 gólů dali osm v přesilovce. Takže početní výhoda funguje, ostatní ne. Týmovou produktivitu vede Milan Gulaš, ale velká letní posila Ondřej Kovařčík dal dva góly, Adam Kubík, hráč s reprezentační ambicí, ani jeden,“ říká Sára a Kézr hned reaguje: „Dlužen svému jménu zůstává Jáchym Kondelík. Řekl bych, že se na něm podepsala ta vzrušená debata o podepsaném angažmá do Pardubic.“

Člen zlatého týmu ze světového šampionátu dal doposud v sezoně jediný gól, a tak se veřejně propírá, jestli nenastal čas na jeho výměnu a možný předčasný odchod do Dynama, které by na jih Čech poslalo náhradu v podobě Tomáše Zohorny. „Je jasné, že se něco brzy bude dít, naznačoval to i sportovní manažer Jiří Novotný. Ale obecně se trh s hráči rozhýbe během listopadové reprezentační pauzy,“ míní Sára.

Naopak za pozitivní překvapení on považuje výkony Mladé Boleslavi. Ta po blamáži v minulé sezoně překopala kádr, jenže už v přípravě se zranil střelec Steve Moses a následně také Greg McKegg. Stejně se s tím dokázali Boleslavští srovnat a jsou čtvrtí. „Mají sice tragickou přesilovku, využití jen sedm procent, ale jinak to uhrávají týmovostí, bojovností. Dostali se do laufu a hned se hraje uvolněněji,“ míní Sára.

A Kézr pro změnu chválí druhý středočeský klub, kladenské Rytíře.

Příklep s Terezou SadilovouVideo: Sport.cz

V podcastu oba redaktoři řeší i budoucnost pardubického kouče Václava Baďoučka, jehož angažmá se nejspíš z dočasného stane trvalým. Probírají také novinky v extraligovým řádech a opět odložené utkání pod širým nebem. Řeší zahraniční hráče, především Anthonny Nellise z Vítkovic, který vede produktivitu.

V závěru rozebírají i netradiční páteční utkání Karlových Varů a Českých Budějovic, které se odehraje už v poledne a kterým Energie cílí především na místní školáky. „Pro děti to může být hluboký a silný zážitek,“ říká Kézr, jenž vzpomíná, jak kdysi sám na podobném duelu byl.

„Musím vyseknout velkou poklonu Karlovým Varům, protože vím, jak jsou tyto zápasy produkčně složité na organizaci. Musíte vyladit příchody škol, musíte to vyřešit s řediteli a učitelkami. Je za tím neskutečně moc práce. Klobouk dolů, že se do toho Vary pouští. I když je vlastně logické, že se do toho pouští ony, protože nemají tolik permanentkářů, kteří na tom utrpí. Po zisku titulu a přestěhování se z Plechárny mají Karlovy Vary krásnou arénu, kterou se ale nepodařilo nikdy pravidelně vyprodávat. A teď se tady z těch dětí mohou stát věrní fanoušci,“ popisuje Sára.

Tak uvidíme, jak se to podaří. A uvidíme, jestli třeba českobudějovický Motor v poledním duelu konečně nenahodí motor a nezíská první body na venkovním ledě.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: