Hlavní obsah

Jágrova proměna. Máme se na co těšit

Téměř pětiměsíční absťák skončil, tuzemská nejvyšší hokejová soutěž je zpátky. „Extraliga mistrů světa“ má za sebou první kolo, za kterým se v podcastu Za mantinelem poohlédli redaktoři serveru Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor. Jaké největší momenty úvodních sedm zápasů přineslo? Který z výsledků byl tím nejpřekvapivějším? A jaká bude poslední sezona kariéry Jaromíra Jágra? I na to hledá odpovědi nový díl podcastu.

Podcast Za mantinelem 19. 9. 2024Video: Sport.cz

Článek

Už kladenská generálka na extraligu proti Liberci ukázala, že v téhle sezoně můžeme na ledě vidět jiného Jaromíra Jágra než v těch dvou minulých. Připravenějšího. Rychlejšího. Nebezpečnějšího.

Dvaapadesátiletý nestor oproti posledním rokům v létě makal, aby byl připraven už na start sezony. A přestože jej téměř na tři týdny přibrzdilo zranění zadního stehenního svalu, Jágrovo vystoupení na ledě Pardubic ve formaci s Filipem a Pytlíkem bylo nejsvětlejším bodem Rytířů při prohře 1:5. Však taky Jágr vypracoval pro Filipa jediný gól Středočechů.

Foto: David Taneček, Sport.cz, ČTK

Podcast Za mantinelem 19. 9. 2024

„V Pardubicích to byla suverénně nejnebezpečnější lajna Kladna. Člověk si až říká, jak by Jágr vypadal na ledě, kdyby se v přípravě na více než dva týdny nezranil,“ prohlásil Škvor.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice–Kladno, péče o Jaromíra Jágra během zápasuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Když se podíváš na Jágra v aktuální a minulé sezoně, je to, co se pohybu týká, neporovnatelné,“ dodává Škvor.

Podle Kézra nejproduktivnějšímu Evropanovi v dějinách NHL kromě tvrdého tréninku rovněž prospělo, že během léta shodil dvanáct kilo. „Silný na puku by byl i v šedesáti, ale pohyb ho trochu limitoval. Na úbytku váhy a s ní spojenou lepší obratností vydělal,“ míní šéfredaktor serveru Sport.cz.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. Rytíři Kladno 5:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Pokud vydrží zdravý, máme se na co těšit. Není to tak, že by jen chtěl svou poslední sezonu nějak odehrát,“ dodává Škvor a s Kézrem spekulovali, jestli v případě legendární „68“ opravdu půjde o její „last dance“ kariéry.

Úvodní kolo navštívilo v průměru 6531 diváků, na Spartu proti Třinci dorazilo přes deset tisíc lidí, dvouciferné číslo jen o osmnáct lidí nepokořily Pardubice. „Je vidět, že lidi mají hlad po hokeji. Nižší návštěva než standard byla pouze ve Vítkovicích, kde se to dát celkem pochopit, protože jde o oblast nejvíc zasaženou povodněmi. Přesto do Ostravy přišlo téměř pět tisíc lidí,“ uvedl Kézr.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Oceláři Třinec 3:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Nejen o tom byla řeč v novém dílu podcastu Za mantinelem.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: