Hlavní obsah

Dvě tváře Sparty. Jak inkasuje, má problém

Pět zápasů, dvě porážky, ale také tři výhry s čistým kontem. Sparta prožívá zvláštní vstup do hokejové extraligy. Dvěma odlišným tvářím Pražanů se v podcastu Za mantinelem věnují redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Michal Sobotka. Kdo je zatím největším překvapením startu soutěže? A kdo zklamáním? I tomu se věnuje nový díl podcastu.

Podcast Za mantinelemVideo: Sport.cz

Článek

Nečekaná porážka na Kladně, potom prohra doma s Karlovými Vary. Zbylé tři duely s Třincem, Plzní a Českými Budějovicemi ale Sparta zvládla dokonale. Navíc neinkasovala. Pod všemi čistými konty je podepsaný brankář Josef Kořenář.

„Zatím asi největší problém Sparty nastává, když se zápas nevyvíjí dobře z hlediska skóre,“ hledal vysvětlení šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr. V obou zápasech, které Sparta prohrála, totiž inkasovala jako první a nedokázala najít odpověď. Na Kladně stahovala skóre až za stavu 0:3, proti Energii za stavu 0:2.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Sparta Praha 4:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Podobné obtíže měla i v Lize mistrů, kde prohrála se Sheffieldem a Eisbärenem Berlín. Sparta tak musí najít způsob, jak vyhrávat utkání, která se jí trochu vymknou z ruky. „Na druhou stranu Pražané od začátku sezony nejsou kompletní a výčet zraněných hráčů není malý,“ obhajoval Sobotka jednoho z favoritů na titul.

Jakub Kovář, David Němeček, Vojtěch Mozík, Michal Kempný, Michal Řepík, Vladimír Sobotka. To je výčet jmen, které Spartě v úvodu sezony chybí. Především v případě posledních tří se jedná o hráče, již by zastávali důležité role v týmu a chodili na led během klíčových momentů zápasu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. Mountfield HK 6:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

Překvapením začátku sezony jsou naopak Kladno a Hradec Králové. Ti se shodou okolností střetnou v pátečním kole. Zatímco Středočeši ziskem šesti bodů a momentálním šestým místem v tabulce překvapují pozitivně, Východočeši se krčí s jedním bodem na posledním fleku.

„Hradec podle dat patří mezi nejlepší týmy směrem dopředu i dozadu, ale v realitě to nepotvrzuje. Chybí mu střelec typu Olivera Okuliara, který před sezonou odešel. Ani v brance zatím nemají jistotu,“ tvrdil Sobotka. „V brance bych viděl největší problém. Když Hradec venku vede 3:1, neměl by utkání ztratit,“ přitakal Kézr a připomněl porážku 3:6 na ledě Karlových Varů.

Nejen o tom byla řeč v novém dílu podcastu Za mantinelem.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: