Hlavní obsah

Šmicer: Pražská „S“ nebudou tak dominantní jako v minulé sezoně

Když byl Vladimír Šmicer během fotbalového Eura navštívit český tým, přitočil se k němu útočník Tomáš Chorý. „Ptal se mě, co bych říkal tomu, kdyby přestoupil do Slavie. Řekl jsem mu, že pro Plzeň udělal hodně dobrého. A pokud cítí, že se může posunout, ať to udělá,“ říká vicemistr Evropy z roku 1996 v novém díle podcastu Šmíca z voleje na Sport.cz.

Šmicer: Chorému jsem Slavii doporučil! Rozumní fanoušci ho přijmouVideo: Sport.cz

Článek

Transfer Chorého z Plzně do Slavie se upekl po jeho návratu z Eura. Vzhledem k jeho kontroverzní nálepce jde o nejpikantnější přestup tuzemského léta. Řeší se hlavně, jak dlouholetou oporu Viktorie, která se před lety vyznala z náklonnosti ke Spartě, přijmou slávističtí fanoušci. Leccos naznačí nedělní zápas v rámci 1. kola fotbalové ligy na půdě Slovácka.

„Choras je poctivý kluk. Maká, nehraje si na primadonu. Když fanoušci uvidí, že maká pro jejich dres a bude přínosem, přijmou ho. Rozumní fandové vědí, jaký je,“ podotýká Šmicer. Jenže na sociálních sítích jsou od příznivců Slavie k příchodu Chorého spousty negativních, leckdy i hanlivých příspěvků.

„Jak se říká – co tě nezabije, to tě posílí. Taková situace může Chorase vyhecovat, aby fanoušky přesvědčil, že přišel Slavii pomoct. Ano, někdy trvá, než vás fanoušci přijmou. Někteří třeba vůbec. Mentálně silných hráčů, kteří dokáží nadávky hodit za hlavu, je málo,“ uvádí Šmicer.

Nový ročník české ligy, který začne pátečním duelem Sparty s Pardubicemi, podle vítěze Ligy mistrů s Liverpoolem nebude jenom o Spartě a o Slavii. „Pražská S nebudou tak dominantní jako v minulé sezoně. Plzeň, Ostrava nebo Liberec se posílily, přivedly mladíky, kteří budou mít jiskru. Budou víc hladovější než sparťani a slávisti,“ myslí si Šmicer, který se ve svém podcastu vyjádřil i k právě skončenému Euru.

„Co se týká atmosféry, Euro se mi moc líbilo. Herně mě ale turnaj nenadchnul. Vítězné Španělsko bylo jediné, které hrálo fotbal, jenž mě bavil. Z individualit se mi líbili také jenom Španělé – Rodri, Yamal, Williams. Ostatní ukázali málo,“ říká Šmicer.

Dva ostřílení fotbalisti, Vladimír Šmicer a Robert Neumann, rozebírají aktuální fotbalové dění.

Pusťte si Šmícu z voleje třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: