Hlavní obsah

Šmicer: Česká jednička je Chorý, u Schicka postrádám energii!

Ještě před pár týdny se to pochopitelně i jemu zdálo sci-fi, teď je ale pro Vladimíra Šmicra ofenzivní českou jedničkou Tomáš Chorý. „Vzhledem k výkonům ve Slavii a proti Ukrajině je Choras jasná volba číslo jedna. Mám rád hráče, kteří, když je trenér pošle rozcvičovat, dávají mu jasně najevo - pusť mě už na hřiště. To jsem u Patrika Schicka při zápase s Ukrajinou neviděl,“ říká vicemistr Evropy z roku 1996 v novém díle podcastu Šmíca z voleje na Sport.cz.

Šmicer: Česká jednička je Chorý, u Schicka postrádám energii!Video: Sport.cz

Článek

Šmicer přivítal tah trenéra české reprezentace Ivana Haška, který po propadáku v Gruzii v rámci Ligy národů (1:4) postavil o tři dny později proti Ukrajině (výhra 3:2) na hrot Tomáše Chorého namísto Patrika Schicka, jehož pozice byla roky neohrožená.

„Když jsem viděl Patrika Schicka se rozcvičovat během zápasu s Ukrajinou… Potřebuju z něj cítit energii, že když půjde na hřiště, že tam nechá všechno. Nevím ale, jestli ho vidím správně, neznám ho osobně. Třeba je to jen můj subjektivní dojem. Každopádně mám rád kluky, co jdou do všeho naplno,“ podotýká Šmicer.

Stejně kvitoval, že Hašek vypustil proti Ukrajině do boje i další hráče z české ligy na úkor zahraničích, kteří ve svých klubech paběrkují. „Je správné stavět víc na rozehraných hráčích. Kluci z venku mají vyšší kvalitu, ale nejsou rozehraní. Momentální forma mluví pro hráče z české ligy,“ uvádí Šmicer.

Vyjádřil se také k obsazení pozice manažera národního týmu, kterou od listopadu suploval technický ředitel Erich Brabec. Až zkraje září jmenovala Fotbalová asociace ČR do této funkce Tomáše Hübschmana.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Patrik Schick na archivním snímku

„Škoda že se to neudělalo na začátku, kdy se tvořil nový tým. Práci musel odvést Erich Brabec, zodpovědnost za funkci reprezentačního manažera se pak rozdělila na čtyři osoby. Co čert nechtěl, stala se kauza tříkolka,“ naráží Šmicer na story kolem zranění záložníka Michala Sadílka, ke kterému přišel při havárii na tříkolce během kempu před Eurem.

„Jasně, když dáte hráčům volno, neovlivníte, jestli půjdou do města, zahrát si golf, nebo si zajezdit na tříkolce. Ale nešťastná byla komunikace kauzy, na tým před Eurem padl špatný stín. Kdyby existoval manažer, tohle by se nejspíš nestalo,“ tvrdí vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem z roku 20015.

V novém díle podcastu se Šmicer také vrátil k ligovému šlágru Slavie s Plzní (3:0) a promluvil o stále se zvyšujícím počtu zápasů, kvůli čemuž hráči z nejlepších evropských klubů vyhrožují stávkou.

Dva ostřílení fotbalisti, Vladimír Šmicer a Robert Neumann, rozebírají aktuální fotbalové dění.

Pusťte si Šmícu z voleje třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: