Hlavní obsah

Šmicer: Bod ze dvou zápasů je málo! Na hřišti mi chybí Chorý

Dva zápasy, jeden bod. Tak čeští fotbalisté rozehráli Euro. Po očekávané prohře v úvodním duelu s Portugalskem remizovali v sobotu v Hamburku s Gruzií (1:1). Jak dosavadní působení Součka a spol. na turnaji vidí vicemistr Evropy z roku 1996 Vladimír Šmicer? „Bod ze dvou zápasů je málo. V mých propočtech byly tři,“ říká vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem v novém díle svého podcastu Šmíca z voleje, který vznikl v neděli přímo v dějišti šampionátu.

Šmíca z voleje: Bod ze dvou zápasů je málo! Haškovi nic nevyčítám, ale chybí mi na hřišti ChorýVideo: Sport.cz

Článek

Duel s Gruzií sledoval Šmicer přímo na Volparkstadionu. Byl unesený z atmosféry, daleko méně už z výsledku. „Když v poslední minutě běželi tři Gruzínci na Robina Hranáče, říkal jsem si, že je s námi konec. Celkově jsme byli lepší, ale chyběl nám větší důraz v šestnáctce,“ podotkl Šmicer.

Byl překvapený, že se v závěrečné fázi zápasu neobjevil na trávníku vysoký útočník Tomáš Chorý, který se dokáže prosadit ze vzduchu. „Čekal jsem ho na hřišti, když musel střídat Patrik Schick. Zrovna tento zápas volal po tom, aby tam byl. Poutal by na sebe pozornost obránců, uplatnil by sílu v soubojích. Hášovi nechci nic vyčítat, ale na závěrečný tlak jsem prostě Chorase na hřišti čekal,“ prohlásil Šmicer.

Proti Turecku bude český tým s nejvyšší pravděpodobností postrádat Schicka, který nedohrál zápas s Gruzií. Znamená to pro tým velký problém? „Co mám zprávy, píchlo ho ve svalu. Tohle nedáte dohromady za tři dny. Oslabení to bude. Musejí ho zastoupit prostě jiní,“ pověděl Šmicer, který se vyjádřil mimo jiné i k emotivnímu gestu Cristiana Ronalda směrem k brankáři Jindřichu Staňkovi po vítězné trefě Portugalců v nastavení.

„Od televize se lehce říká, že neměl gesto dělat, když vyhráli. Jenže v zápase se odvíjí spousta příběhů mezi hráči. Když vás někdo kope a otravuje, leze vám po šedesáti minutách krkem. V osmdesáté minutě toho máte nad hlavu a potom ho třeba dojedete v souboji. Emoce potřebujete vybít. Ronaldo je vybil takto. Chápu ho, nedělal bych z toho vědu,“ uvedl Šmicer, který v novém díle svého podcastu mluví také o zklamání z dosavadních výkonů Anglie nebo o 16letém španělském zázraku Yamalovi.

Dva ostřílení fotbalisti, Vladimír Šmicer a Robert Neumann, rozebírají aktuální fotbalové dění.

Pusťte si Šmícu z voleje třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.