Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Chorý? Je něčím výjimečný, proto přišel do Slavie, říká zraněná opora

Za Slavii kope už pět a půl roku. Třikrát vyhrál ligu, třikrát domácí pohár. Kamkoli ho trenér Trpišovský v sestavě šoupl, tam Lukáš Masopust nezklamal. „Kluci se mi smějí, že jsem hybrid,“ poví fotbalový univerzál v pořadu Přímák na Sport.cz. „Možná i to je důvod, že jsem pořád ve Slavii.“

Přímák s Lukášem MasopustemVideo: Sport.cz

Článek

Masopust v Edenu zůstává, ale zmizely z něj zlaté oslavy. Na ligovou trofej se ve Vršovicích čeká tři roky, minulou sezonu skončila Slavia úplně bez trofeje.

I proto klub z Edenu vyfutroval kádr. Přibyli schopní mladíci nebo reprezentační útočník Tomáš Chorý.

Jenže ke zlatým zítřkům nevykročila Slavia nejlépe. V neděli ztratila na konkurenci, když remizovala 0:0 na hřišti Slovácka. Nepomohl ani propíraný Chorý, který nastoupil na poslední půlhodinu.

„Bylo mi líto, když Choras přišel, že do vápna nelítalo víc centrů. Ukázal ale silový potenciál, že je bijec do vápna,“ vykládá Masopust. „Slovácko bylo asi nachystané, naše kluky při centrech docela zavíralo. Před vápnem nebylo žádné místo. První kola jsou o vůli a o tom, že se to urve silou.“

Masopust v sešívané výpravě do Uherského Hradiště scházel. V závěru letní přípravy ho vyřadilo drobné svalové zranění. I proto mohl být hostem pořadu Přímák vysílaného na Sport.cz, který po víkendu rozebírá ligové dění.

Nově se v něm řešily i konkrétní situace z celého kola, Sport.cz má práva na vysílání ligových sestřihů a vybraných momentů.

S Masopustem se řešil VAR a průtahy, které v úvodu ligy způsoboval. Řeč se ale stočila i Masopustovu kariéru, tři děti v domácnosti nebo oddanost Slavii. Borec ze Slavie rozebíral také nové tváře na soupisce, které denně vídá v kabině. Nejskloňovanější je i po rozjezdu ligy Chorý, jehož příchod rozdělil fanoušky Slavie.

„Je dobrej, proto je ve Slavii. Proto vzbuzuje tolik emocí. Je něčím výjimečný. Nevím, kdo to řekl, ale říká se, že s hodnejma kluka se nic nevyhraje,“ líčí Masopust. „Doufám, že ho lidi budou podporovat. Je jeden z nás.“

Třicátník zmínil také mladé záložníky Prebsla s Vorlickým, od něhož si trenéři slibují originální nápady. Hrající inventář Slavie už poznal, že Vorlický má mimořádnou techniku i sebedůvěru.

„Všichni hráči, kteří přišli zahraničí a nevyrostli v Česku, jsou jiní. Hráli jsme přátelák, kde Vorlis ztratil čtyři balony za sebou a stejně běží za mnou a volá: Masíčko, musíš mě dostat na balon. Má sebevědomí. Dostal ho popáté a udělal dva hráče. Má fantastický driblink dopředu, umí i vystřelit nebo dát finální přihrávku.“

Zápas na Slovácku v závěrečné dvacetiminutovce bývalý hráč italské Atalanty Bergamo nerozzářil. Masopust si myslí, že je důvodem vyprahlý trávník, na němž míč drhl.

Slavie se v pondělí dozvěděla soupeře ve 3. předkole Ligy mistrů. I evropské poháry byly tématem. Zápasy s belgickým vicemistrem Union Saint-Gilloise se hrají v první polovině srpna, kdy má být už fit i Masopust.

Tento týden se po vykurýrování zapojuje do týmových tréninků. A opět jej povede kouč Trpišovský, který ve smršti novot zůstává neměnnou konstantou.

„Když bývá změna trenéra v klubu, bylo to pro mě vždy nepříjemné,“ přizná Masopust. „A já jsem jedině rád, když jsme oba v klubu tak dlouho.“

Fotbalové události z českých trávníků očima expertů a redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Přímák třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: