Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Přijít o Oscara? Pro Slavii gigantická ztráta, domnívá se bývalý brankář sešívaných

Oba rivalové se zdatně perou s náročným programem. Fotbalisté Sparty i Slavie vykročili do probíhající sezony skvěle, úřadující mistr ale přeci jen dokázal v Chance lize získat o dva body více. Ale nejen díky tomu je v očích Jakuba Diviše, který byl hostem pořadu Přímák na Sport.cz, přeci jen o něco dál. „Slavia působí o něco upracovaněji,“ domnívá se bývalý gólman sešívaných.

Přímák s Jakubem DivišemVideo: Sport.cz

Článek

Důvodů je hned několik. Ačkoliv náročný program si zatím nevybírá svou daň na výsledcích, kromě úvodní remízy 0:0 na Slovácku jede Slavia jako dobře namazaný stroj doma i v Evropě. „Rotace hráčů je ale znát. Tým si musí zvyknout, hůře se dostává do šancí. Navíc přišel Chorý, Slavia si pomáhá nakopávanými míči na něj. Teprve si to bude sedat. Sparta působí herně jistěji, zápasy mívá pod větší kontrolou,“ všiml si Diviš.

Sešívaní se jeví o to pevněji v zadních řadách, mohou se chlubit nejméně prostupnou obranou nejvyšší soutěže. „Defenziva funguje výborně. Vždyť první gól dostala Slavia až v pátém kole,“ připomněl bývalý prvoligový gólman.

Inkasovaná branka v sobotním duelu s Teplicemi (2:1) ale vršovický celek málem stála body. Obrat v závěru Slavia úspěšně dotáhla, ačkoliv Skláři se zlobili, že před vítěznou brankou sudí přehlédli faul Igoha Ogbua na Jakuba Emmera.

Rozhodující gól Slavie po údajném faulu Igoha Ogbua na teplického Jakuba EmmeraVideo: LFA

„Pískat se asi mělo, ruka byla v obličeji. Teplice si za to ale tak trochu mohly samy tím, jak pojaly zápas. Nedivím se sudímu Pechancovi, že nechal hru běžet,“ pravil brankář, který v Teplicích sám mezi lety 2017 a 2021 působil. I tak si ale všiml, že jeho bývalé mužstvo hru z taktických důvodů často kouskovalo.

Klíčovým mužem je pro Slavii středopolař Oscar. Bez liberijského motoru zálohy si tým Jindřicha Trpišovského snad ani nejde představit. Jenže právě proto okolo opory sešívaných krouží zahraniční kluby. „Odchod Oscara by byla gigantická ztráta. Udává tempo, na hřišti se na něj hezky kouká. Říká se, že každý hráč je nahraditelný, ale Oscar pro Slavii opravdu velice těžko,“ domnívá se Diviš.

Přímák se dále věnoval také gólmanům ligové top trojky a vhledu do dění v Mladé Boleslavi, došlo i na pravidelnou rubriku „Plus a mínus kola“.

Fotbalové události z českých trávníků očima expertů a redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Přímák třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: