Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Počítali jsme, že nejlepší hráč Sparty bude v základu, říká Schranz

Byl by pochopitelně raději na hřišti, nicméně i z tribuny si zraněný útočník Slavie Ivan Schranz nedělní triumf nad Spartou v pražském derby (2:1) nesmírně užil. „Kluci zvládli derby úžasně. Viděl jsem několikrát tabulku, kouká se na ni skvěle,“ říká s úsměvem ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz slovenský reprezentant, který by se po reprezentační přestávce měl vrátit na trávník.

Přímák s Ivanem SchranzemVideo: Sport.cz

Článek

Slávisté na rivala z Letné vlétli, za dvacet minut mu dvěma góly dali mat. V obrovské intenzitě, kterou neutralizovali kreativní hráče Sparty, vydrželi většinu zápasu. Podle tohoto scénáře jedou od odvety play off Ligy mistrů s Lille.

„Zápas s Lille byl pro nás odrazový můstek. Nastavil nám laťku, jak se chceme prezentovat. V každém utkání chceme působit jako proti Lille. Tohle se daří, i díky tomu přišel úspěch se Spartou,“ těší Schranze.

„V intenzitě jsme tam, kde chceme být. Na druhou stranu, nikdy nemůžeme být spokojení se vším, je stále na čem pracovat. Nebudeme se tvářit, že jsme mistři světa,“ dodává se čtyřmi dalšími hráči nejlepší střelec letošního Eura (3 góly).

Tomáš Chorý v derbyVideo: LFA

Jednatřicetiletý slovenský univerzál zároveň chválí letní posilu, útočníka Tomáše Chorého, jehož letní transfer z Plzně byl u některých fanoušků Slavie přijat negativně. „Je důležité mít ho v týmu. Moc nám v těžkých zápasech pomáhá, což dokázal mnohokrát už v Plzni. Jsme rádi, že ho máme,“ tvrdí Schranz. „Chorý a fanoušci“ už prý v červenobílé kabině není žádné téma. „Je náš, kabina ho přijala okamžitě. Fanouškům to trochu trvalo, ale teď už je to jinak,“ raduje se Schranz.

Také on nečekal, že nedělní derby začne na lavičce Sparty jeho spoluhráč ze slovenské reprezentace Lukáš Haraslín. „Počítali jsme, že nejlepší hráč Sparty bude v základu. Asi měli vymyšlené, že přijde do druhé půle a bude tím, kdo zápas rozhodne. Asi si ale mysleli, že za jiného stavu. Tento tah se nepovedl, radovali jsme se my,“ dodává Schranz.

Fotbalové události z českých trávníků očima expertů a redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Přímák třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: