Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Soupeři reprezentace? Dřív bychom si klepali na čelo, říká expert

Se sedmi góly vládne jasně ligovým střelcům, v nominaci české reprezentace pro nadcházející duely Ligy národů ale Jan Kliment chybí. Trenér Ivan Hašek zařadil útočníka Sigmy Olomouc mezi náhradníky. „Říká se, že v nároďáku by měli být kluci s nejlepší aktuální formou, což Kliment splňuje,“ říká bývalý reprezentační stoper Jan Rajnoch v novém dílu fotbalového pořadu Přímák na webu Sport.cz.

Přímák s Janem RajnochemVideo: Sport.cz

Článek

Pro Haškův krok má ale pochopení. Kliment chytil po příchodu z Plzně druhý dech, uplynulý rok a půl však promarodil nebo plnil roli náhradníka. „Prakticky rok nehrál, všechno má svůj čas. Pokud bude Kliment dál dávat góly a nebude v příští nominaci, pak už to bude na pováženou. Trenér Hašek ale s hráči komunikuje, myslím, že Kliment zná svoji situaci,“ podotýká Rajnoch.

Zároveň si dokáže představit, že zklamání z opomenutí v současné nominaci nemrzí jen útočníka, ale také kouče Olomouce Tomáše Janotku. „Být trenérem Sigmy, chtěl bych, aby Kliment v reprezentaci byl. Z pohledu, že i tohle je moje zásluha, že já ho trénuju,“ tvrdí Rajnoch.

Na nadcházející utkání Ligy národů (v sobotu v Gruzii, o tři dny později v Edenu s Ukrajinou) se těší. I na měření sil s posledním soupeřem ve skupině Albánií. „Kdyby nám někdo před lety řekl, že se budeme těšit na zápasy s Gruzií, Ukrajinou a Albánii, tak si budeme klepat na čelo,“ směje se Rajnoch.

Sestřih utkání Olomouc–OstravaVideo: LFA

„Gruzínci mě mile překvapili na Euru. Technikou, organizací hry. Vědí, co mají hrát. Ukázali tvář. O Albánii se bavit nemusíme, zažili jsme ji v poslední kvalifikaci. A Ukrajina je nebezpečná pokaždé. Věřím, že předvedeme něco víc než na Euru, kde nám chybělo víc odvahy,“ uvádí Rajnoch.

V novém díle Přímáku se také vyjadřuje k letním přestupům Sparty, Slavie a Plzně, mluví o sporných momentech víkendového kola Chance ligy nebo o vztahu fanoušků Slavie s útočníkem Tomášem Chorým.

Související témata: