Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Penaltu po ruce Krejčího nechápu, říká Řepka

Aktualizováno

O čem jiném by měl zkušený pes obranář vyprávět, když ne o reprezentační defenzivě? Tomáš Řepka v pořadu Přímák na webu Sport.cz zadní linii nároďáku po posledním srazu chválil. „Fungovalo to perfektně,“ těšilo bývalého stopera nároďáku, který i přes sparťanskou minulost (a současnost) smekl před kapitánem konkurenční Slavie Jana Bořila.

Přímák s Tomášem ŘepkouVideo: Sport.cz

Článek

Příběh ikony sešívaných byl v posledních týdnech všude omílaný snad tisíckrát. Aby také ne. Bořil překonal zranění kolenní chrupavky, které řadě fotbalistů ukončilo kariéru. A válí. Ve Slavii i v reprezentaci. Nadmíru povedený duel Ligy národů s Albánií (2:0) odehrál na levém beku celý, při remíze 1:1 s Ukrajinou strávil na place sedmdesát minut.

„Nerad to říkám, přece jen je to slávista. Ale klobouk dolů,“ uznale pravil Řepka. „Spousta lidí ho odepisovala, ale on se s tím popasoval. Je platný v nároďáku i ve Slavii, využívá zkušenosti. Ukázal, že na to má. Držím mu palce a fandím mu,“ dodal někdejší řízný stoper.

Díky své minulosti mohl nabídnout i odborný pohled na hru stoperů. Proti Ukrajině vedle sebe nastoupili Martin Vitík a Ladislav Krejčí, kteří se dobře znají ze Sparty. Druhý jmenovaný ale spornou rukou zavinil pokutový kop, z něhož soupeř srovnal. Penaltu pro soupeře přitom způsobil i v zářijovém prologu Ligy národů s Gruzií (1:4).

„Má v krátké době dva penaltové vroubky. Je to smůla. S Ukrajinou to ale penalta za mě absolutně nebyla. Rozhodčí to ani nemohl vidět, měl špatné postavení. Ovlivnilo to zápas. Krejčí ale prokázal, že si s Vitíkem rozumí. Našel bych malé chybičky, ale odvedli jinak téměř perfektní výkon,“ domnívá se Řepka.

Krejčího mladší kolega ze srdce obrany za sebou má nadmíru povedený sraz. Jednadvacetiletý Vitík šéfoval poměrně pevné defenzivě při obou zápasech na říjnovém srazu. „Na to, jak je mlaďounký, má obrovskou kvalitu. S odhady bych byl opatrný, má toho ještě hodně před sebou. Ale roste z něj velký stoper. Možná se už příští rok ze Sparty někam posune,“ domnívá se Řepka.

V Přímáku se Řepka zmínil i o tom, že jej obraz hry reprezentace těší. „Byl jsem nadšený, po dlouhé době jsem si vychutnal zápasy nároďáku,“ usmíval se. Dále řešil i pozici útočníka Tomáše Chorého, nově nalezenou osu týmu uprostřed hřiště i to, zdali by národní mužstvo mělo častěji hrát zápasy mimo hlavní město. Celý pořad si můžete pustit v přiloženém videu.

Fotbalové události z českých trávníků očima expertů a redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Přímák třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: