Hlavní obsah

Odchod Hranáče je pro Plzeň velká ztráta, Šádek má ale v rukávu plán B, tvrdí expert

Nakolik s fotbalovou Plzní zamává odchod reprezentačního stopera Robina Hranáče do německého Hoffenheimu? Nemělo vedení s transferem počkat až po čtvrteční odvetě play off Evropské ligy se skotskými Hearts? Nejfrekventovanější otázky, které si kladou fanoušci Viktorie. „Pro Plzeň je to velká ztráta, ale vedení klubu se rozhodlo správně,“ říká bývalý obránce československé reprezentace Stanislav Levý v pořadu Přímák.

Hoffenheim není pro Hranáče konečná stanice. Výsek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Článek

Plzeň obdrží za Hranáče údajně až 300 milionů korun, což je podle Levého jasný argument, proč management Viktorie k přestupu 24letého obránce svolil. „Za takových finančních podmínek to prostě musíte udělat. Navíc Plzeň bude mít jistě ve smlouvě klauzuli o podílu na dalším přestupu Hranáče, pro kterého nemusí být Hoffenheim konečná stanice. Může se v něm vyprofilovat do ještě lepšího klubu,“ myslí si Levý.

Byť načasování transferu před odvetou ve Skotsku není ideální, Levý má ke kroku plzeňského vedení pochopení. „Zřejmě to bylo ve stylu ber nebo neber. Hoffenheim měl podmínku, že hráč musí přijít hned. Jeden zápas bez Hranáče ale dokáže Plzeň zvládnout, má lepší tým než Hearts. Jsem přesvědčený, že postoupí a potom bude hledat řešení. Myslím, že Áda Šádek (generální manažer Viktorie) má nachystaný plán B,“ tvrdí Levý.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Robin Hranáč v dresu Viktorie Plzeň v utkání Chance ligy.

Ve čtvrtečním duelu v Edinburghu by mistr československé ligy s Bohemians Praha (1982/1983) vsadil ve středu obrany na zkušeného Lukáše Hejdu. Nicméně ten se potýká od začátku sezony se zraněním, na podzim ještě nenastoupil. „Pokud bude zdravý, trenér Míra Koubek vsadí na jeho zkušenost. I když rychlostně už to není ono, pro utkání ve Skotsku se nasazení Hejdy nabízí,“ dodává Levý.