Hlavní obsah

Nejdřív strach, teď úleva. Po reprezentační pauze jsem zpět, říká opora Slavie

Drtí ligu. A brzy může být fotbalová Slavia ještě silnější. Z marodky se chce brzy vrátit i nejlepší střelec letního evropského šampionátu Ivan Schranz. „Můj cíl je, abych byl po reprezentační přestávce k dispozici,“ vytyčil si slovenský univerzál v pořadu Přímák na Sport.cz.

Ivan Schranz o zranění, výsek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Článek

Do studia dorazil den po nedělním triumfu Slavie v derby nad Spartou. Kromě vítězství 2:1 měl Schranz k dobré náladě i jiný důvod. Zlepšující se zdravotní stav, který mu brzy dovolí návrat na fotbalová hřiště.

Schranzovy poslední týdny byly trochu záhadné a sešívané šiky se strachovaly, zda nezůstanou podstatnou část sezony bez platného plejera, po němž byla v létě i poptávka ze zahraničí.

Slovenské křídlo naposledy nastoupilo za Slavii počátkem září v ligovém duelu proti Pardubicím. Po něm ale kouč Slavie Jindřich Trpišovský naznačil trable: „Teď mám o Ivana trochu strach, když jsem s ním po zápase mluvil. Nevypadá to vůbec dobře. Byla to fakt rána, slyšel velké rupnutí.“

Schranz sice následující den odcestoval na sraz slovenské reprezentace, odkud jej ale lékaři poslali domů.

„Ivan nemá poraněné koleno, jedná se o svalový problém,“ upřesňoval na síti X mluvčí Slavie Michal Býček. Jenže se šuškalo, že i tenhle problém si vyžádá delší léčbu.

V Přímáku uzdravující se Schranz vše ozřejmil: „Není to koleno, je to svalové zranění v oblasti třísel a přitahovače. Chce to čas. Hojení trvá, i když bych si přál, aby to bylo rychlejší. Věřím, že za pár týdnů, že mě po reprepauze fanoušci uvidí.“

Sestřih zápasu Slavia - SpartaVideo: LFA

Schranz už byl s týmem při posledních dvou ligových duelech na Bohemce a se Spartou. Před čtvrtečním duelem Evropské ligy proti Ajaxu před utkání v Edenu klusal.

„Cítím a věřím, že za týden bych mohl trénovat s týmem normálně na hřišti, a potom je návrat rychlý. Mohlo by to tak dopadnout,“ zadoufá Schranz. Nyní vynechává sraz slovenského nároďáku, v jehož dresu se se třemi trefami podělil s dalšími střeleckými kapacitami o trofej pro nejlepšího kanonýra Eura.

Po reprezentační přestávce čeká Slavii duel 20. října v Jablonci, odkud Schranz před třemi lety přestoupil do Edenu.

„Start by možná byl riskantní, ale vyloučené to není,“ dodává jednatřicetiletá opora.

Související témata: