Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Sparta hledá lídra. Panák je moc „mouchy, sežerte mě“, myslí si Řepka

V lize zatím sebrali ze čtyř kol plný počet bodů, což se nikomu jinému nepovedlo. Fotbalistům Sparty ale podle jejich bývalého kapitána Tomáše Řepky přece jen k dokonalosti něco schází. Nebo spíše někdo. „V kabině chybí Láďa Krejčí. Minimálně lidsky. Sparta momentálně takového lídra nemá,“ myslí si Řepka, jenž byl hostem pořadu Přímák na webu Sport.cz.

Přímák s Tomášem ŘepkouVideo: Sport.cz

Článek

Krejčí v létě odešel do španělské Girony, s níž si zahraje vysněnou Ligu mistrů. Do její hlavní fáze by Spartu v roli kapitána měl přivést Krejčího bývalý parťák ze stoperské trojice Filip Panák. Ten ale vinou zdravotních potíží zatím zasáhl jen do úvodního ligového kola proti Pardubicím (2:1).

Pásku na ruce si během prvních pěti zápasů sezony prostřídalo pět plejerů. Kromě Panáka ji navlékli Qazim Laci, Lukáš Sadílek, David Pavelka a Asger Sörensen.

Což se Řepkovi také nezamlouvá. „Překvapuje mě to. Je to pro mě trošku záhada,“ přemítal bývalý reprezentant. „Otázkou je, kdo je pak lídrem v kabině. Spoustu lidí mi říká, že Krejčího odchod není cítit. O tom bych polemizoval. Tenhle frajer prostě v kabině chybí, Sparta momentálně takového lídra nemá,“ doplnil Řepka.

Krejčí se prezentoval jako hlasitá persona, která se nebála mužstvo strhnout, klidně i ostrými slovy. Podobně jako kdysi Řepka. Elegantní obránce Panák je ale z jiného těsta.

„Chybí mi u něj emoce. Kapitán by je měl mít a zvednout prapor, když se nevede. Proti Panákovi nic nemám, ale přijde mi až moc v klidu. V uvozovkách mouchy, sežerte mě. Ještě jsem ho neviděl, aby v zápase k něčemu zavelel. Klidně i nějakým brutálním zákrokem, který by nakopl tým,“ vyprávěl Řepka.

Fotbalově je na tom ale Sparta podle jeho názoru dobře. „Kluci dávají góly a vzadu to také šlape, pokud jsou všichni zdraví. Hrát se bez Ládi dá. Ale ať koukám, jak koukám, takového lídra bohužel nevidím,“ uzavřel.

Fotbalové události z českých trávníků očima expertů a redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Přímák třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: