Hlavní obsah

Dnipro za sebou nechal i slavné Dynamo Kyjev! Slavia je ale favoritem a postoupí, tvrdí expert

Třetím předkolem Evropské ligy pouť pro fotbalovou Slavii určitě neskončí. V duelu s ukrajinským Dniprem jsou podle expertů sešívaní jasným favoritem. V pořadu Přímák se na tom shodli zkušený trenér Stanislav Levý a šéf fotbalové sekce Sport.cz Jan Malý. „Jsem přesvědčený nejen o tom, že je Slavia favoritem, ale i o tom, že Trpišovského tým postoupí," nechal se slyšet ve studiu Sport.cz Levý.

Slavia je před vstupem do 3. předkola Evropské ligy favoritem. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Článek

Zkušený trenér tvrdí, že Slavia ukázala v úvodních třech kolech Fortuna ligy výbornou formu. Neztratila ani bod a skvěle se připravila na ukrajinského soka. „Výkonnost má Slavia dobrou. Ale určitě si oddechla, že nebude hrát s Panathinaikosem. Navíc hraje Dnipro domácí zápasy v Košicích. Neměl by to být nepřekonatelný soupeř," myslí si Levý.

Jan Malý, šéf fotbalové sekce Sport.cz připomíná, Slavia si dala jako cíl postup do základní skupiny Evropské ligy. „Dnipro má svoji kvalitu, nechal za sebou i Dynamo Kyjev. Ale Slavia má na to, aby postoupila," konstatuje novinář.

Slavia před startem nového ligového ročníku v roli favorita. Co by šéfa klubu přivedlo do ráje?Video: Sport.cz

Co by mohlo Slavii nahrát je fakt, že ukrajinský klub přišel o Arťoma Dovbyka, autora čtyřiadvaceti branek v minulé sezoně, který neodolal vábení španělské Girony. „To je pro ukrajinský tým obrovská ztráta. Dnipro měl na něm postavenou ofenzivu, jeho odchod je citelným zásahem do ofenzivy," je přesvědčen Levý.

ZÁPASY SLAVIE A PLZNĚ NA OBRAZOVCE O2 TV
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal odvysílají oba čtvrteční duely českých zástupců v přímých přenosech. Studio moderátora Davida Sobiška a expertů Jakuba Podaného s Markem Suchým startuje od 18:15 hodin. Přímo z Edenu bude aktuální informace přinášet reportérka Denisa Doležalová, z Plzně se pak bude hlásit Tereza Kubíčková. Zápasem Slavia-SK Dnipro-1 provede komentátorské duo ve složení Radek Šilhan a Václav Pilný, duel Plzeň-Gzira bude komentovat Tomáš Radotínský a David Nyč.

Redaktor Malý souhlasně přikyvuje. „Slavisté ho sledovali, hrál i proti Panathinaikosu a dal jim gól. Jeho odchod je pro Dnipro ztráta," dodává.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz, jehož hostem byl zkušený trenér Stanislav Levý se můžete podívat ve videu.