Hlavní obsah

O nakvašeném Koubkovi, hrdé i zklamané Slavii a Spartě. Letenským může ve šlágru chybět hvězda

Lekce pro Spartu na Manchesteru City, srdnatý výkon Slavie na Bilbau, který ale body nepřinesl, divoký závěr duelu Plzně v Soluni s červenou pro trenéra Miroslava Koubka a druhá porážka Mladé Boleslavi. Za dalším fotbalovým pohárovým týdnem s hojnou českou účastí se v novém podcastu Bodlo ohlíží redaktoři webu Sport.cz Robert Neumann, Jan Daněk a Jiří Lizec.

Bodlo s Jiřím Lizcem, Robertem Neumannem ze Soluně a Janem Daňkem z BilbaaVideo: Sport.cz

Článek

Velmi aktivní výkon předvedla Slavia v Evropské lize na půdě Bilbaa, doplatila ale na neproměňování šancí.

„Sami věděli, že sehráli více než důstojnou partii s jedním z nejlepších týmů La Ligy. Bylo v nich zklamání, ale i hrdost na výkon,“ popisuje Daněk, který utkání sledoval přímo na stadionu Sam Mamés.

Jedinou branku duelu vstřelil hvězdný křídelník Nico Williams, když obešel Davida Douděru a tečovanou ranou překonal Antonína Kinského. „Douděra přiznal, že chtěl vystoupit na silnější pravou nohu Williamse, ale křídelník Bilbaa si to hodil na levačku a střelu otřel o chránič Davida Zimy. Kinský byl bez šance,“ líčí Daněk.

Slávisté tak mají po třech duelech z osmi čtyři body. „Asi sami nepočítali, že by na Bilbau vyhráli. Podali výborný výkon a takový zisk není vůbec špatný,“ myslí si Neumann. „Je otázka, jestli myslí na první osmičku a postup rovnou do osmifinále. Slavia má podle některých výpočtů pravděpodobnost 25 procent, do čtyřiadvacítky je to samozřejmě daleko větší. Z chování a skládání sestavy je cítit, že fotbalová liga je o malinko více než základní fáze Evropské ligy,“ zmiňuje Daněk s ohledem na to, že tuzemský mistr postoupí přímo do základní fáze Ligy mistrů.

Hodně divoký duel Evropské ligy prožila na půdě PAOK Soluň plzeňská Viktoria. Vedla 2:0, jenže po vyloučení Sampsona Dweha se zatáhla a byla z toho nakonec remíza 2:2. Dvě žluté za protesty vůči verdiktům sudího Urse Schnydera viděl i trenér Miroslav Koubek.

„Byl hodně naštvaný a i to je asi slabý příměr. Když jsme čekali v mixzóně na hráče, prošel nakvašený ven a musel se projít před stadionem. Nebyl spokojený a já se mu nedivím. V závěru tam bylo několik trestných kopů a PAOK nakonec stačil srovnat. V Koubkovi se mísily emoce i strašné zklamání z výsledku. Plzeň měla zápas výborně rozehraný. Bod je vzhledem k průběhu strašně málo,“ hodnotí ho Neumann.

Výhru neveze i vinou neproměněného samostatného úniku Erika Jirky ještě za stavu 2:0. „To byl klíč, proč Plzeň nemá tři body. Kdyby dal, zápas by ukončil. Sám Koubek naznačil, že tím odmítli mat,“ prozrazuje Neumann.

Západočeši si připsali třetí remízu, což může být s ohledem na šance na postup do jarní fáze komplikace. „Určitě problém. Mají Real Sociedad, Dynamo Kyjev, Manchester United nebo Anderlecht. Tam se nepředpokládá, že by vyhrávali. Ke spokojenosti chybí dva body z domácí remízy s Razgradem. Pět bodů by jim slušelo, takhle bude hodně těžké dostat se do čtyřiadvacítky,“ soudí Neumann.

Už v neděli čeká Plzeň ligový šlágr, když přivítá Spartu. Pražané dostali ve středu v rámci Ligy mistrů lekci na půdě Manchesteru City, když padli 0:5. Navíc už po půli musel kvůli problému se stehenním svalem střídat Lukáš Haraslín.

„Sparta cítí, že to momentálně není ono. Myslím, že kdyby byli v rozpoložení jako v minulé sezoně, uhráli by lepší výsledek. A případná ztráta Haraslína? To je nemilé. I v derby, kde začal na lavičce, bylo vidět, že Sparta byla bez něj dopředu poloviční. Plzni naopak může chybět Lukáš Červ, který nebyl v základu zřejmě kvůli zdravotnímu problému, a uvidíme, jestli bude v pořádku,“ shrnuje Neumann.

Na co dalšího v podcastu Bodlo došlo?

- Je Mladá Boleslav v Konferenční lize už bez šance?

- Stadion Sam Mamés jako inspirace pro Strahov.

- Hodinu a půl dlouhé povídání s „českou mafií“ z Arisu Soluň Vladimírem Daridou, Jakubem Brabcem a Martinem Frýdkem.

- Jak je na tom Tomáš Holeš a koho si vyhlédla Slavia?

- Je horší prohra na City, nebo debakly s Liverpoolem?

Pohled do fotbalového zákulisí s legionáři, bývalými hráči i experty.

Pusťte si Bodlo třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: