Hlavní obsah

Česko má pátou medaili z paralympiády. Lukostřelci berou stříbro v mixu

Aktualizováno

V neděli plakal a omlouval se fanouškům po neúspěšném čtvrtfinále. V pondělí si ale lukostřelec David Drahonínský spravil chuť. S kolegyní Šárkou Pultar Musilovou vybojoval v mixu stříbrnou medaili. Pro českou výpravu na paralympijských hrách v Paříži se jedná už o pátý cenný kov.

Foto: Český paralympijský výbor

Šárka Pultar Musilová s Davidem Drahonínským získali další medaili pro českou výpravu

Článek

Český pár ve finále nestačil na čínskou dvojici Čchen Min-i a Čang Tchien-sin 143:147. V lukostřelbě se jedná už o třetí medaili z Paříže. Šárka Pultar Musilová získala v singlu stříbro a Tereza Brandtlová bronz.

„Hodil jsem včerejšek za hlavu a ponaučil se. Nebylo to úplně jednoduché, ale jsem rád, že jsem to Šárce nepokazil,“ soukal ze sebe uvolněný Drahonínský, který dal zapomenout na neúspěch v singlu, kde vypadl ve čtvrtfinále.

Jeho kolegyně z mixu Pultar Musilová poveze z Francie dvě stříbra do své sbírky. „Nevím, jak budu doma vysvětlovat, že mám celkově z paralympiád už čtyři stříbra. Ale nemůžu být nenažraná. Jen teď budu muset najít způsob, jak narvat dvě obří krabice s medailemi do kufru a vejít se do toho limitu 23 kil, to bude asi oříšek,“ usmívala se 33letá lukostřelkyně.

Závody v lukostřelbě budou v Paříži ještě pokračovat, ale už bez české účasti. Lukostřelci si tak z Francie odvezou dvě stříbra a jeden bronz.

Související témata: