Hlavní obsah

Kuriozita. Italský veslař přišel o bronz. Kvůli mobilu v lodi

Dvoukilometrovou trať na kanále Vaires-sur-Marne zvládl jako třetí nejrychlejší. Přesto Ital Giacomo Perini bronz z paralympiády nezíská. Rozhodčí totiž u něj v lodi našli mobilní telefon a veslaře ze závodu diskvalifikovali.

Foto: Profimedia.cz

Ital Giacomo Perini skončil na dvoukilometrové trati třetí, byl ale diskvalifikován.

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje) - Telekomunikačním zařízením v lodi porušil osmadvacetiletý Ital pravidla. Výprava z Apeninského poloostrova se proti rozhodnutí pokusila odvolat, ale neuspěla. Sám Perini uvedl, že se jednalo o nedopatření. Telefon nechal v malé tašce, v níž měl také lahev s vodou. S tím, že by porušil pravidla, tak nesouhlasí.

„Předal jsem telefon rozhodčím, aby se přesvědčili, že jsem měl poslední hovor v noci se svým psychologem. Pravidla neříkají, že u sebe nemůžu mít telefon, ale že nesmím komunikovat, což jsem neudělal,“ bránil se Perini.

Marně. Rozhodčí jej i tak diskvalifikovali. V pravidle 28, kterým se měl Ital podle světové veslařské federace provinit, se píše, že „není povolena žádná komunikace s posádkou z vnějšku lodi pomocí elektrických nebo elektronických zařízení“.

Italská výprava se se zamítnutým odvoláním nehodlá smířit a chce se obrátit na Výkonný výbor světového veslování.

Na třetí místo se posunul Australan Erik Horrie, druhý skončil Ukrajinec Roman Poljanskyj a zlato získal Brit Benjamin Pritchard.

Související témata: