Hlavní obsah

Vémola se vrací do klece, jde do další odvety

39letý český bojovník Karlos Vémola se před trilogií s Attilou Véghem ještě letos znovu podívá do klece. Přijal výzvu od Slováka Samuela „Piráta“ Krištofiče na odvetu 9. listopadu na turnaji Oktagon 63 v Bratislavě. Duel proběhne v polotěžké váze, jíž Terminátor kraluje. Bude se pro něj jednat o třetí obhajobu.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola slaví vítězství nad Attilou Véghem.

Článek

Ve sportovním důchodu skutečně dlouho nevydržel. Vémola se na bojiště vrací od červnové úspěšné odvety s Attilou Véghem, po níž ukončil kariéru. Ale jen na pár měsíců. Kývl totiž na nedávnou nabídku na druhé měření sil od svého loňského přemožitele Samuela „Piráta“ Krištofiče, který jej v pražské O2 areně tvrdě knokautoval. Turnaj Oktagon 63 tak má svůj hlavní trhák, který fanoušky jistě přitáhne.

Pro Terminátora se navíc bude jednat o důležitý duel před chystanou trilogií se zmíněným Véghem, k níž dojde příští rok pravděpodobně těsně před nebo během léta. „Do smrti by mě s*alo, že mě knokautoval frajer, kterého, jak já tvrdím, porazím devětkrát z deseti,“ naráží Vémola na loňský nečekaný pád právě proti nažhavenému Krištofičovi.

Tehdy se duel uskutečnil v domluvené váze do 88 kg, nyní bude mít výhodnější pozici český bojovník, rozdají si to totiž v polotěžké divizi do 93 kg. Pro Vémolu se zároveň bude jednat o třetí obhajobu titulu, který získal v polovině roku 2022. Naposledy ho uhájil v odvetě století proti Véghovi, kterého uškrtil ve druhém kole. Bilance mezi nimi je tak vyrovnaná.

„Karlíto, já ti v Bratislavě ukážu, že tě jako cibulku zase zasadím do země,“ věří si před odvetným duelem Krištofič, pro nějž se bude jednat o návrat do bojiště po jedenácti měsících. Naposledy bojoval právě proti Vémolovi. Potetovaný Slovák se totiž zkraje roku zúčastnil populární televizní show Survivor.

K odvetě mezi Terminátorem a Pirátem dojde již 9. listopadu v bratislavské Tipos Aréně, kde si shodou okolností prvně jmenovaný loni připsal nejrychlejší KO v historii organizace Oktagon MMA. V titulové bitvě během sedmi vteřin drtivě ukončil obrovitého Pavola Langera. „Na Bratislavu mám jen ty nejhezčí vzpomínky. Vždy, když tu zápasím, dám někomu KO,“ rozesmál se legendární bijec.