Hlavní obsah

Triatlonistka Kuříková skončila druhá v závodě SP v Karlových Varech

Aktualizováno

Triatlonistka Petra Kuříková skončila druhá v závodě Světového poháru v Karlových Varech. Českou reprezentantku porazila jen Nizozemka Maya Kingmaová, která zvítězila s náskokem dvou minut a 20 sekund. Tereza Zimovjanová obsadila navzdory zdravotním problémům deváté místo. Závod mužů vyhrál Američan John Reed a vybojoval první vítězství ve Světovém poháru. Český závodník Tomáš Zikmund byl třiatřicátý.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Triatlonistka Petra Kuříková skončila druhá v závodě Světového poháru v Karlových Varech.

Článek

Účastnice olympijských her v Tokiu a Paříži Kuříková se prosadila na stupně vítězů ve Světovém poháru podruhé v kariéře. Předloni vyhrála závod ve španělské Pontevedře.

„Jsem neskutečně šťastná. Říkám si konečně i tady v Karlových Varech,“ řekla Kuříková České televizi. Po cyklistické části byla devátá se ztrátou přes tři minuty na vedoucí Kingmaovou, ale skvělým během se v parném počasí probojovala na druhé místo. Třetí Ginu Serenovou z USA předstihla o osm sekund.

„Měla jsem trošku obavy. Tím, že je po olympiádě, tak se cítím už poměrně unaveně. Ale věděla jsem, že jsem v dobré kondici v běhu. Sázela jsem všechno na běh a dala do toho všechno,“ uvedla Kuříková, která výrazně vylepšila loňské 14. místo. „Spousta lidí mě povzbuzovala, hodně lidí tu znám, takže mám ohromnou radost,“ řekla dvaatřicetiletá rodačka z Jablonce nad Nisou k úspěchu na domácí půdě, který je pro ni povzbuzením před mistrovstvím Evropy, jež se uskuteční za dva týdny ve francouzském Vichy.

Také Zimovjanová dosáhla svého nejlepšího výsledku v Karlových Varech, předloni byla desátá. I vinou zdravotních potíží jí přitom nevyšel úvod závodu, ale v běhu se probojovala až do první desítky. „Včera a dneska ráno mi bylo strašně špatně. Snědla jsem strašně moc černého uhlí, ale vůbec mi to nepomáhalo. Při plavání mi bylo pořád špatně. Naštěstí jsem to nějak dokončila a ještě dobře. Mám radost,“ uvedla Zimovjanová. Za vítězkou zaostala o více než pět minut.

V 15 hodin začne závod mužů.

Závod Světového poháru v triatlonu v Karlových Varech:
Ženy:
1. Kingmaová (Niz.) 2:05:23
2. KUŘÍKOVÁ (ČR) -2:20
3. Serenová (USA) -2:28
...
9. Zimovjanová -5:22
18. Přikrylová -9:00
23. Štěrbová (všechny ČR) -12:21
Muži:
1. Reed (USA) 1:54:24
2. Stornes (Nor.) -9
3. Viňuela (Šp.) -25
...33. Zikmund -6:40
38. Tlamka -9:05
41. Martin (všichni ČR) -12:15
Související témata: