Hlavní obsah

To není vtip. Na olympiádě vysmívaná Australanka se stala novou světovou jedničkou

Za výkon na nedávné olympiádě v Paříži sklízela výsměch, jenže teď se může smát kritikům a soupeřkám spíše ona. Australská reprezentantka v breakdancingu Rachael Gunnová závodící pod přezdívkou Raygun se totiž objevila minulý týden v aktuálním žebříčku organizace World DanceSport Federation (WDSF) jako nová světová jednička.

Foto: Profimedia.cz

Rachael Gunnová během olympijského turnaje.

Článek

Skutečně nejde o vtip. 36letá veteránka sice na hrách v Paříži svým svérázným pojetím tance nevybojovala ani bod, ale skutečně se i tak dokázala propracovat do pozice nejlepší tanečnice světa.

Je pochopitelné, že se po vydání nové verze rankingu dostala WDSF pod tlak veřejnosti, aby pozici nové královny světového breakdancingu vysvětlila.

„Chtěli bychom využít této příležitosti, abychom objasnili metodiku tvorby světového žebříčku a rozptýlili nastalé nejasnosti,“ píše WDSF ve svém prohlášení s tím, že do žebříčku se nezapočítávala ani olympijská kvalifikace, ani samotný olympijský turnaj, protože se těchto soutěží mohl zúčastnit jen omezený počet závodníků.

Jinak se do rankingu počítají nejlepší čtyři výsledky každého tanečníka za uplynulý rok.

„A v důsledku toho spoustě závodníků po olympiádě propadla většina výsledků nebo se jim započítával jen jeden. Kvůli této neobvyklé situaci jsou někteří tanečníci v žebříčku právě pouze na základě jediného výsledku,“ naznačuje WDSF, že pobyt Raygun na první příčce by měl mít poměrně krátké trvání.

„Věříme, že toto vysvětlení rozptýlilo veškeré obavy týkající se aktuálního pořadí v žebříku,“ dodává WDSF.

Související témata: