Hlavní obsah

Starostkou Sokola zůstává dál Moučková. Kvůli energiím nás čeká složité období, říká

Českou obec sokolskou (ČOS) povede i v nadcházejících třech letech starostka Hana Moučková. Bude to její páté funkční období. Delegáti o tom rozhodli o víkendu na 13. sjezdu v Tyršově domě v Praze. Prvním místostarostou zvolili delegáti Martina Chlumského, který je dlouholetým ředitelem sokolské školy, místostarostou Miroslava Kroce.

Foto: Petr Horník, Právo

Starostka České obce sokolské Hana Moučková.

Článek

Dlouholetá starostka České obce sokolské - první žena v čele této organizace, jež si letos připomíná 160 let od vzniku - Hana Moučková bude v řízení tohoto 150tisícového spolku pokračovat již v pátém volební období.

"Musíme se vypořádat s rostoucími cenami energií, které jsou pro provozování sokoloven a sportovišť nepostradatelnou komoditou. Intenzivně vyjednáváme o tom, aby stát podpořil spolky a svazy a zajistil tak možnost sportování pro široké masy tak, jak bylo slibováno v programovém prohlášení vlády. Kromě toho se musíme také vypořádávat s úbytkem členů po covidových restrikcích, takže následující období bude - řekla bych - poněkud složité," řekla Moučková.

Foto: Josef Němeček

Valná hromada Sokola

Poděkovala všem, kdo ji volili a těší se na další spolupráci. "Máme před sebou hodně práce, už začínáme vše připravovat k XVII. všesokolskému sletu, který by se měl uskutečnit v létě roku 2024. Počet hlasů, které jsem dostala, beru jako závazek, se kterým se budu snažit nakládat s pokorou, tak jako dosud."

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články