Hlavní obsah

Překvapivý odchod. Černošková končí ve sportu ČT

Jedna z nejvýraznějších tváří opouští po dvaceti letech sportovní redakci České televize. Barbora Černošková oznámila na svém instagramovém profilu, že koncem září bude naposledy moderovat pořad Branky, body, vteřiny.

Foto: Profimedia.cz

Barbora Černošková končí ve sportovní redakci České televize.

Článek

Překvapivou zprávu zveřejnila dvaačtyřicetiletá Černošková poslední prázdninový den. „Milí fanoušci, vážení sledující, když jsem před dvaceti lety poprvé vstoupila do brněnské sportovní redakce, brala jsem to jako krásnou brigádu při studiu. Nakonec z toho byl kus života. Branky Body Vteřiny, olympijská studia, komentování a výjezdy do terénu… to všechno mě moc bavilo a profesně i lidsky posouvalo,“ zněl začátek dlouhého textu na instagramu moderátorky.

„Můj záběr byl ale vždycky širší a poslední dobou už to bylo trochu náročné žonglování. Září tak bude můj poslední měsíc v dresu sporťáků České televize. Chtěla jsem se loučit na vrcholu a úspěšně zvládnutou velkou akcí. Díky olympijské Paříži se mi to podařilo a jsem za to vděčná. Děkuju za všechny krásné příležitosti, které jsem dostala. Teď už je čas jít dál,“ připomínala Černošková své působení na olympijských hrách v Paříži, kde moderovala společně s Robertem Zárubou pořad Hodina z Paříže a provázela denním vysíláním.

Černošková se ale s obrazovkami České televize neloučí úplně, nadále bude moderovat pořad Sama doma, nyní už jako externista. „Chci se už ale věnovat i novým projektům, pedagogické činnosti, moderování a organizaci akcí,“ pokračovala ve svém vyjádření.

V poslední době se začala blonďatá moderátorka věnovat více i charitativní činnosti a právě ta teď bude její stěžejní prací. „Podílím se taky na vzniku dvou knížek a moje srdce si získal spolek Žlutá stužka, kde jsem patronkou dětí vězněných rodičů. V rámci prevence kriminality chodím běhat do věznic, sport tak vždycky bude součástí mého života. Cítím, že moje práce tam má smysl,“ přiznala svým fanouškům na instagramu.

Odchod Černoškové přichází jen krátce po tom, co se s Českou televizí rozloučila další dlouholetá tvář, Nora Fridrichová. Podle jejího vyjádření spolu ale oba odchody nesouvisí. „Když jsem všechno promýšlela, netušila jsem, že se trefím do trochu turbulentního období České televize. Nechci kvůli tomu svůj odchod uměle oddalovat,“ píše Černošková v příspěvku.

Naposledy diváci uvidí usměvavou moderátorku v pořadu Branky, body, vteřiny 29. září. „Děkuju vám všem za přízeň, které si velmi vážím. Byli jste skvělé publikum. Nejlepší. Do 29. září se ještě budeme vídat v Brankách a pak vymyslíme nějakou další legraci. Díky za všechno a sportu zdar!“

Související témata:
Barbora Černošková