Hlavní obsah

Čeští mistři světa překonali covid a v Brně budou favority

Kvůli onemocnění covidem se nemohli zúčastnit nedávného evropského šampionátu v plážovém volejbale v Nizozemsku, avšak teď už jsou zdraví a na konci týdne se představí před českými fandy. Mistři světa a osmifinalisté OH v Paříži Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem budou na Brněnské přehradě hlavními hvězdami 2. ročníku turnaje Brno Beach Pro.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem platí za hlavní favority Brno Beach Pro v plážovém volejbale.

Článek

„Kromě tradiční ostravské Pro Tour Elite je brněnská soutěž pro nás další příležitostí ukázat se před domácími diváky. Zhlédli jsme výstupy z loňského premiérového ročníku a moc se nám líbilo, jak skvělou atmosféru fanoušci vytvořili na kurtech Sokolského koupaliště. Proto se rádi tentokrát zúčastníme,“ tvrdí Schweiner.

Původně si chtěl nejlepší tuzemský pár spravit náladu po nepříliš vydařené olympiádě na mistrovství Evropy, avšak zdravotní problémy mu účast překazily. „Nejprve jsem onemocněl já a trenéři plánovali, že můj parťák do Nizozemska odcestuje s mladým náhradníkem Trousilem. Jenže pak dostal covid i David a museli jsme start odpískat úplně,“ mrzí Perušiče. „Po olympiádě, která nám nevyšla podle představ, jsme chtěli veškeré úsilí vrhnout na Evropu. Chystali jsme si zahrát dobrý beach, avšak osud byl proti,“ posteskl si.

Mistrovství Evropy sledovali aspoň v televizi. „Potěšili nás Šépka se Sedlákem. Odehráli krásný turnaj. Čtvrtfinále jim slušelo,“ pochválil krajany Perušič.

Společně se Schweinerem budou v Brně plnit roli nasazených jedniček. Turnaj kategorie Futures není zdaleka tak kvalitně obsazený, jako bývá jarní klání v Ostravě, a tak na Sokolském koupališti platí za jasné favority. „Chceme si to v Brně užít a zahrát si nedělní finále,“ plánuje Schweiner.

V soutěži žen budou loňský triumf v Brně obhajovat olympioničky Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou, které obsadily na následném mistrovství Evropy pátou příčku. „Bereme ji, i když jsme v koutku duše myslely na semifinále,“ prozradila Štochlová.

Hermannová je na brněnský turnaj už natěšená. „Místní Sokolák je pro nás srdeční záležitost. Rády se sem vracíme, chceme samozřejmě loňské prvenství zopakovat. Atmosféra bude určitě zase parádní,“ očekává.

Brno Beach Pro začne ve čtvrtek kvalifikačními boji a bude pokračovat hlavní soutěží v pátek od 8.30 a v sobotu od 9 hodin. Nedělní semifinále začnou v 9.30 hodin, odpolední finálový blok pak zahájí v 15.30.