Hlavní obsah

Obrovská česká senzace! Amatér Drtil v Praze vyřadil hvězdného šipkaře

Na tento velkolepý počin bude český amatér dlouho vzpomínat. Na probíhajícím Czech Darts Open v pražských Letňanech si Pavel Drtil, jenž na tuzemský turnaj podniku PDC prošel z národní kvalifikace, senzačně poradil s hvězdným Joem Cullenem. Osmnáctého hráče světa vyřadil 6:4 na legy, a zajistil si tak postup do druhého kola.

Foto: Profimedia.cz

Anglický šipkař Joe Cullen v Praze překvapivě padl už v úvodním kole (archivní snímek).

Článek

Hned v prvním legu dokázal Drtil získat brejk a rychle se ujal vedení 2:0. Angličan Cullen ale dobře reagoval a vyrovnal stav na 2:2. Následně se český amatér dostal do obtíží, když ztratil vlastní servis a poprvé v zápase prohrával 3:4.

I přes tuto nepříznivou situaci se však Drtil vzchopil, vyhrál tři legy v řadě a zaznamenal dosud největší úspěch ve své kariéře. A Výstaviště v Letňanech explodovalo radostí.

Někteří přítomní mohli mít lehké déjà vu, neboť Angličan Cullen, jenž před dvěma lety ovládl šipkařské Masters, totiž před rokem na podniku PDC European Tour v Praze překvapivě nestačil na dalšího domácího šipkaře, Karla Sedláčka. Úspěch amatéra Drtila je však ještě senzačnější.

„Je to největší výhra v kariéře, nic většího než pódium PDC vlastně není. A ještě porazit Joea, kterého mám rád, protože je to sympaťák,“ prohlásil Drtil hned po skalpu Angličana pro tn.cz.

„Po noční jsem jel na kvalifikaci a spal jsem tři hodiny. Teď jsem to lehce dohonil a snažil jsem se do toho dát všechno a vyšlo to. Strašně mi pomohli fanoušci a soupeře to lehce svázalo, si myslím,“ povídal dále jednapadesátiletý šipkař. S většími oslavami však zatím brzdí. „Slavit nebudu, protože jsem pak dva dny nepoužitelný. Takže jedině až v neděli,“ vysvětlil Drtil.

Kromě postupu si český amatér zajistil i příjemnou odměnu ve výši 75 tisíc korun. V sobotu čeká Drtila souboj s mladým Irem Joshem Rockem, jenž je ve světovém žebříčku patnáctý.

Související témata: