Hlavní obsah

Matelová nevyužila na ME stolních tenistů vedení 3:0, končí i Širuček a Jančařík

Mistrovství Evropy stolních tenistů bude pokračovat bez české účasti ve dvouhrách. Hned v úvodním kole se v Linci se soutěží rozloučili Pavel Širuček, Lubomír Jančařík i Hana Matelová, která nevyužila vedení 3:0 na sety.

Foto: ČAST/Jan Brychta

Stolní tenistka Hana Matelová.

Článek

Matelová, která se Slovenkou Barborou Balážovou postoupila mezi šestnáct nejlepších ve čtyřhře, rozehrála zápas se Srbkou Anetou Maksutiovou výborně. Soupeřka ale od čtvrtého setu zlepšila hru a otočila na 4:3.

„Ani bych neřekla, že jsem za stavu 3:0 jakkoliv znervózněla,“ uvedla Matelová pro svazový web. „Pak se soupeřka bohužel rozjela, já byla pasivní a ona diktovala hru, což jsem nechtěla. Navíc jsem měla v určitých momentech trochu smůlu a dostala prasátka, když jsem se mohla dostat do vedení nebo jsem nedala svůj balón. Pak se to začalo pomalu otáčet a v sedmém setu čtyři prasátka, dva příjmy a můj balón. Tam se to rozhodlo,“ dodala.

Jančařík podlehl Mattiasi Falckovi ze Švédska 1:4, Širuček neuhrál s Chorvatem Tomislavem Pucarem ani set. Společně skončili i ve čtyřhře.

Mistrovství Evropy ve stolním tenisu v Linci:
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Falck (Švéd.) - Jančařík (ČR) 4:1 (9, 8, 8, -5, 8)
Pucar (Chorv.) - Širuček (ČR) 4:0 (8, 4, 2, 4)
Čtyřhra - 1. kolo:
Bourrassaud, Dorr (Fr.) - Jančařík, Širůček (ČR) 3:0 (10, 7, 9)
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Maksutiová (Srb.) - Matelová (ČR) 4:3 (-9, -9, -8, 7, 7, 5, 7)
Čtyřhra - 1. kolo:
Matelová, Balážová (ČR/SR) - Lutzová, Jia Nan Yuan (Fr.) 3:0 (5, 4, 9)
Související témata: