Hlavní obsah

Krpálek bude pokračovat, chce na další olympijské hry

Dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek bude pokračovat v judistické kariéře. Chtěl by se dostat na další olympijské hry, které se uskuteční za čtyři roky v Los Angeles. Řekl to České televizi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Judista Lukáš Krpálek chce pokračovat i na olympijských hrách v Los Angeles.

Článek

Třiatřicetiletý Krpálek na nedávných olympijských hrách v Paříži nenavázal na triumfy z Ria de Janeiro a Tokia. V osmifinále kategorie nad 100 kilogramů vypadl s Japoncem Tacuruem Saitem. S více než měsíčním odstupem tento nezdar stále vstřebával.

„Na jednu stranu to zamrzí, že se nepovedlo vybojovat tu medaili, ale zase na druhou stranu je to pro mě extrémně motivační,“ řekl.

Zatímco bezprostředně po olympijské porážce si nebyl jistý, jak bude vypadat jeho budoucnost, nyní už má jasno. Láká ho účast na hrách v Los Angeles, které by byly jeho pátou olympiádou, poprvé pod pěti kruhy startoval v Londýně 2012.

„Kdybych věděl, že už na to nemám nebo že to už zdravotně nedávám, tak by bylo zbytečné do toho jít, ale já se budu snažit dělat maximum pro to, abych do té kvalifikace nastoupit mohl a abych ji hlavně splnil,“ dodal Krpálek.

Judisté se na OH kvalifikují na základě žebříčku, do něhož před Paříží sbírali body od června 2022 do června 2024.

Související témata: