Hlavní obsah

Skvělý počin golfistky Kouskové. V Indii útočí na nejlepší výsledek kariéry

Aktualizováno

Golfistka Sára Kousková vede po prvním kole s náskokem jedné rány turnaj Ladies European Tour v Indii. Česká jednička dnes zahrála tři údery pod normu hřiště DLF Golf and Country Clubu nedaleko Dillí.

Foto: Profimedia.cz

Golfistka Sára Kousková

Článek

Pětadvacetileté Kouskové se v prvním ze čtyř kol Indian Open podařilo bodovat na šesti jamkách, zahrála pět birdie a jeden eagle. K tomu ale připsala jedno bogey a na čtyřparovou jamku číslo 13 dokonce potřebovala o tři rány víc.

„Na třináctce jsem zatáhla ránu a dostala se do nehratelné pozice. Chvilku mi trvalo, než jsem se odtamtud vyhrabala, a odnesla jsem si triple bogey. Ale spíš jsme se tomu trochu zasmáli, protože to je přesně to, co se tady na hřišti může stát v podstatě na každé jamce. Člověk tady musí být stoprocentně koncentrovaný, a i když je, tak ho to může takhle pěkně ztrestat,“ řekla Kousková v nahrávce pro média.

„Pořád jsme byli pozitivní a snažili se jít dál a spíš myslet na další ránu, co přijde. A pak přišla jedna skvělá na patnáctce, kdy se mi asi z 86 yardů podařilo zahrát rovnou do jamky, to bylo super.“

V čele má česká olympionička k dobru jeden úder před trojicí soupeřek, jimiž jsou Španělka Mireia Pratová, Francouzka Perrine Delacourová a Angličanka Florentyna Parkerová. Maximem Kouskové na LET je třetí místo ze zářijového turnaje v Alicante.

„Ještě je spousta golfu před námi, je to teprve první kolo a tady se může stát opravdu cokoliv. Takže jdeme do následujících dnů s klidnou hlavou a hlavně s tím, abych hrála sebevědomě. A když už bych nebyla sebevědomá já, tak aspoň abych tak hrála,“ řekla 18. hráčka letošního žebříčku LET Kousková.

Druhé české golfistce Tereze Melecké se první kolo v Indii nevydařilo, se skóre +9 jí patří dělené 91. místo mezi 114 účastnicemi.

Související témata: