Hlavní obsah

Hokejbalistky porazily Slovensko a budou hrát na MS o zlato

Aktualizováno

České hokejbalistky vyhrály v semifinále mistrovství světa nad Slovenskem 4:1 a budu hrát v pátek o zlato se Spojenými státy americkými, které zdolaly Kanadu 2:1 v prodloužení. Dvěma góly a asistencí pomohla k vítězství týmu kouče Michala Broulíka ve švýcarském Vispu Kristýna Kaltounková. Branku a dvě přihrávky zaznamenala Petra Herzigová a tři asistence Lucie Manhartová. Páteční finále začne ve 20:30 hodin. Muži po výhře 8:0 nad Haiti postoupili do semifinále, v němž se v pátek od 15:30 hodin utkají také s USA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Češky budou útočit na druhý triumf po zlatu z roku 2017 z Pardubic. Jistou medaili mají i z devátého světového šampionátu. Stříbro získaly v roce 2015 v Zugu a na minulém MS předloni v kanadském Lavalu, kde podlehly domácímu týmu. Pětkrát dosáhly na bronz. Hráčky USA už vyrovnaly svůj historický počin v podobě stříbra z let 2017 a 2019 z Košic.

„Zápas splnil naše očekávání. Včera jsme sice vyhráli 9:0, ale to nic neznamenalo. Na poradě jsme to řešili. To, co bylo včera, tak bylo včera. Dnešní zápas začínal 0:0. Nový den, nové utkání. Slovenky tomu přizpůsobily sestavu. Nasadily všechno, co mělo takzvaně ruce a nohy,“ řekl Broulík webu hokejbal.cz k druhému duelu se Slovenskem ve dvou dnech.

„Po první třetině to bylo 1:1. My jsme do toho duelu nevstoupili tak dobře jako včera. Možná lehká nervozita z toho, že nás všichni pasovali do role toho jistého postupujícího. Holkám jsem říkal, že dokud neskončí třetí třetina, tak nic není jasné. Jsme rádi, že jsme to zvládli,“ dodal Broulík.

Čeští hokejbalisté bez problémů zvládli roli favoritů a porazili ve čtvrtfinále Haiti 8:0. Hattrickem se na tom podílel Dalimil Zvonek. Čtyři body za jednu branku a tři asistence si připsal Jan Čejka.

Brankář Vojtěch Mokry udržel podruhé za sebou čisté konto. Povedlo se mu to i v úterý v závěrečném utkání v základní skupině při výhře nad Spojenými státy americkými 6:0.

„Věřili jsme, že když ve čtvrtfinále podáme náš standardní výkon, tak bychom měli vyhrát. Připravovali jsme se však na Haiti důkladně, jako by to byl někdo jiný. Ze začátku zápasu se nám moc nedařilo, ale Haiti dobře bránilo předbrankový prostor v malém boxu. Něco jsme si k tomu řekli, začali jsme plnit pokyny, stříleli jsme z dálky, čímž se ten blok rozbil,“ řekl kouč českého týmu Jiří Mašík.

„Přidali jsme nějaké góly, takže u nás panuje spokojenost. Nikdo se nezranil, Haiti tam mělo některé nebezpečné zákroky za stavu 7:0, které do hokejbalu nepatří. Určitě zregenerujeme a připravíme se na dalšího soupeře,“ dodal Mašík.

Mistrovství světa v hokejbalu ve Vispu a Raronu (Švýcarsko):
Ženy:
Semifinále:
ČESKO - Slovensko 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky: 13. a 31. Kaltounková, 19. Herzigová, 29. Patočková - 14. Čorňáková.
Kanada - USA 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1).
Švýcarsko - Řecko 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Kanada - Finsko 7:1 (2:0, 3:0, 2:1).
Muži:
Čtvrtfinále:
ČESKO- Haiti 8:0 (2:0, 1:0, 5:0)
Branky: 11., 21. a 42. Zvonek, 6. Bláha, 31. Lhota, 32. Pospíšil, 35. Čejka, 39. Kucharčík.
USA - Slovensko 7:3 (0:0, 4:1, 3:2),
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.