Hlavní obsah

Higgins dosáhl na magickou hranici ve snookeru

John Higgins se stal druhým hráčem snookeru v historii, jenž během kariéry zvládl 1000 stobodových náběhů. Devětačtyřicetiletý Skot dosáhl na magickou hranici ve čtvrtečním utkání na English Open proti Marku Allenovi, které prohrál.

Foto: Profimedia.cz

John Higgins se zapsal do historie snookeru.

Článek

Ke stobodovému náběhu je potřeba potopit minimálně 25 koulí za sebou a je považován za známku nejvyšší kvality snookerové hry.

Čtyřnásobný mistr světa Higgins v osmifinále turnaje zaznamenal minimálně sto bodů bez přerušení soupeřem dokonce dvakrát, ale Allenovi podlehl 3:4. Jako dosud jediný metu tisíce stovkových náběhů překonal hvězdný Ronnie O'Sullivan, jemuž se to povedlo v roce 2019 a aktuálně jich má na kontě 1272.

„Je to velký úspěch. Musel jsem hrát tuhle hru hodně dlouho, abych se na tuto metu dostal. Jsem na to hrdý,“ uvedl Higgins.

Jako další překoná hranici tisíce „century breaks“ už zřejmě brzy světová jednička Judd Trump, jenž je na čísle 998. „Abych byl upřímný, chtěl jsem se na to číslo dostat dřív než Judd. Mám pocit, že mám před ním náskok 14 let,“ řekl Higgins o pětatřicetiletém Angličanovi. „Je fajn být druhý po Ronniem O'Sullivanovi, nejlepším hráči všech dob. Judd možná dokonce Ronnieho rekord překoná.“

Související témata: