Hlavní obsah

Draci se chystají na Hlubokou, zvednou se Eagles?

Baseballová extraliga nabírá tempo. První hrací víkend, který ovlivnilo chladné počasí, naznačil možné vyhlídky jednotlivých týmů a druhé kolo v krátké základní části může napovědět ještě více. Každé zaváhání se bude v dalším průběhu soutěže těžko dohánět.

Foto: baseball.cz, Lenka Brožová

Petr Čech se po přestupu do Hrochů Brno hned uvedl dvoubodovým homerunem a zařídil výhru pro svůj tým.

Článek

Stoprocentní byli Draci Brno, kteří dokázali ve všech třech zápasech přehrát Eagles Praha. „Dařilo se celému týmu, dali jsme dohromady 45 hitů. Pokud by se nám podařilo takhle pokračovat dál, tak to bude hodně zajímavá sezona," řekl Martin Červinka, který byl fanoušky v internetovém hlasování vyhlášen Hráčem týdne. Draky nyní čekají Sokolové z Hluboké. I ti mohou považovat první hrací víkend za úspěšný, získali dvě výhry nad Technikou Brno. „Skvělý týmový výkon, byla radost být na hřišti i v dogoutu," pochvaloval si návrat do extraligy Petr Síla, který na Hlubokou přestoupil z Kotlářky. Draci po úvodním úspěchu nic nemění. „Příprava na Hlubokou probíhala stejně, jen doufám, že bude lepší počasí," věří trenér David Winkler.

Kdo potřebuje zabrat a získat výhru, jsou Eagles Praha, které čeká nováček z Techniky Brno. „S Technikou máme vždy dobré série," říká mladá naděje Michal Antoň a pokračuje: „Rozhodně není důvod je podcenit. Klíčový bude nadhoz, ukrutně nás trápil v první sérii s Draky." Technika na úvod vybojovala alespoň jedno vítězství. Trenérský tým v čele s Matějem Menšíkem ale ví, že nyní potřebuje ke splnění cíle v podobě postupu do TOP6 přidat další vítězství. „Čeká nás náročná série, ve které nebude nic zadarmo. Trenér Chlup je známý svým agresivním řízením zápasu. Eagles mají mladý, energický tým, který stojí na pevných základech zkušených hráčů. Nebudeme tedy moct ani na chvilku vydechnout, ale věříme si," zní z Kraví hory.

Obhájci titulu z Ostravy odehráli v prvním kole s Tempem pouze jedno utkání, ve kterém těsně podlehli v dohrávce 9. směny. Ušetřili tedy nějaké síly, které teď mohou využít v sérii s Hrochy Brno. Fanoušci se mohou určitě těšit na výkony nadhazovačů, neboť brněnský tým právě na tomto postu před sezonou hodně posílil. Zajímavá bude série pro Petra Čecha a Tylera Smithe, kteří před sezonou přišli do brněnského klubu právě z Arrows. Čech se pak svým prvním hroším homerunem zase o kousek posunul k hranici vstupu (50HR) do Klubu českých homerunářů, momentálně je na čísle 45.

Dvěma homeruny v jednom utkání se v začátku soutěže blýskl Marek Minařík z Tempa Praha, který, ač v minulých letech nadhazovač, pokračuje ve skvělých pálkařských výkonech. Nyní čekají tým z Libuše třebíčtí Nuclears, jenž na vítězství zatím čekají. „Tato série bude v základní části klíčová," říká manažer Tempa Lubomír Čuhel a pokračuje: „Jsou to důležité zápasy na cestě do TOP6. Musíme ještě vypilovat obranu a snad se nám podaří potkat trochu lepší počasí. Věřím, že získáme minimálně dvě výhry." Nuclears v sérii s Hrochy bojovali, ale i přes dobý výkon Ryana Johnsona na nadhozu nakonec výhru nezískali. Trenér Jeff Barto bere ale i tuto zkušenost pozitivně: „Tvrdé podmínky a těžký soupeř na úvod sezony, to bylo dobré měřítko, abychom viděli, kde jsme, a co potřebujeme zlepšit, abychom vyhrávali v dalších utkáních."

Zápasy bude opět možné sledovat prostřednictvím streamů na tv.baseball.cz.

Soupeři druhého kola
Draci Brno - Sokol Hluboká
Eagles Praha - Technika Brno
Arrows Ostrava - Hroši Brno
Tempo Praha - Nuclears Třebíč