Hlavní obsah

Cyklokrosařka Zemanová by se měla po covidu vrátit k závodění

Nejlepší českou cyklokrosařku posledních let Kristýnu Zemanovou trápily v posledních týdnech následky onemocnění covidem, brzy by se však měla vrátit k závodění. Jak řekl ČTK Tomáš Ježek, mediální zástupce týmu Brilon, za který Zemanová jezdí, plánuje start již v dalším závodě Českého poháru. Ten je na programu v Kolíně v sobotu, den před jejími 21. narozeninami.

Foto: Profimedia.cz

Cyklokrosařka Kristýna Zemanová pózuje se stříbrnou medailí z MS ze závodu žen do 23 let.

Článek

Zemanová reprezentovala zkraje října na mistrovství světa v gravelu v Belgii. Týden nato se představila v Hlinsku v závodě českého poháru v cyklokrosu, který vyhrála. „Kristýna sice vyhrála, ale ten výkon nebyl optimální, necítila se dobře. I proto vynechala o uplynulém víkendu závod série Superprestige v belgickém Ruddervoorde,“ uvedl Ježek.

Nejednalo se však o větší zdravotní komplikace. „Kristýna se necítila ideálně, ale nebylo to nic zásadního. Šlo spíš o určitou prevenci, snahu předejít nějakým delším problémům. Teď o víkendu by měla jet v Kolíně a pak počítá i se startem na mistrovství Evropy. Samozřejmě podle toho, jak se bude cítit,“ řekl Ježek k aktuálnímu stavu úřadující vicemistryně světa v kategorii do 23 let.