Hlavní obsah

Češi vybojovali po dramatické koncovce bronz na Pražském baseballovém týdnu

Aktualizováno

Čeští reprezentanti obsadili na Pražském baseballovém týdnu třetí místo. V duelu o bronz dnes svěřenci Pavla Chadima zdolali po dramatické koncovce Německo 7:6. V utkání přitom už po třetí směně vedli 7:0.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Martin Kalábek z českého týmu.

Článek

Čeští baseballisté soupeři odskočili hned v úvodní směně, v níž získali pět bodů. Dvakrát skórovali po metě zdarma, další tři body přidali díky skvělému odpalu Marka Krejčiříka. Ve třetí směně připsali další dva body.

Němci se ale nevzdali a po vystřídání nadhazovačů zahájili stíhací jízdu. Díky zlepšenému útoku snížili v osmé směně na rozdíl jediného bodu a v závěru měli na dosah obrat. Devatenáctiletý nadhazovač Ondřej Vank ale koncovku zvládl.

Český tým dokázal porazit německý výběr na turnaji i podruhé, v základní skupině zvítězil rovněž těsně 4:3. „Mohl bych říct, že jsme to udělali napínavé pro diváky, aby se v tom vedru bavili. Ale nebylo to tak,“ řekl v tiskové zprávě trenér Chadim. „Vymačkali nás úplně na dřeň a mnoho nechybělo, aby nás dorovnali nebo otočili,“ dodal.

Pochválil německého trenéra, který na nadhazovačském kopci prostřídal sedm hráčů. „V momentě, kdy prohrávali 0:5, udělal drobné změny. My jsme už naopak trochu šetřili síly na zítřejší přátelské utkání s Tchaj-wanem a dostali se trochu do nevýhody,“ konstatoval Chadim.

Pražský baseballový týden:
O 3. místo:
Česko–Německo 7:6
finále:
Japonsko–Tchaj-wan 5:3
Související témata: