Hlavní obsah

Bývalá hvězda NFL Favre trpí Parkinsonovou chorobou

Bývalá hvězda amerického fotbalu Brett Favre trpí Parkinsonovou chorobou. Čtyřiapadesátiletý trojnásobný nejužitečnější hráč NFL to podle agentury AP uvedl před finančním úřadem ve Washingtonu, kde vypovídal ve věci zmařené investice do farmaceutické firmy, která vyvíjela lék na otřes mozku. Favre v minulosti uvedl, že mohl během dvacetileté kariéry utrpět stovky otřesů mozku.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá hvězda amerického fotbalu Brett Favre

Článek

„Bohužel jsem přišel o investici do společnosti, které jsem věřil, že vyvíjí průlomový lék na otřes mozku, o němž jsem si myslel, že pomůže ostatním,“ uvedl Favre v připraveném proslovu.

„Jak jistě pochopíte, i když je pro mě příliš pozdě - protože mi nedávno byla diagnostikována Parkinsonova choroba -, je to věc, která je mému srdci drahá,“ prohlásil vítěz Super Bowlu s Green Bay Packers z roku 1997. Zda jeho dřívější zranění hlavy souvisí se současným zdravotním stavem, není známo.

Favre se definitivně rozloučil s NFL v roce 2011. Slavný rozehrávač ohlásil konec kariéry už dvakrát v roce 2008 a o rok později, ale pokaždé se vrátil. Kromě Green Bay hrál také za Atlantu, New York Jets a Minnesotu Vikings. V roce 2016 byl uveden do Síně slávy amerického fotbalu.

Související témata: