Hlavní obsah

Badmintonové Czech Open se uskuteční bez obhájce titulu Loudy

Bez obhájce titulu Jana Loudy a ženské jedničky Terezy Švábíkové začne ve čtvrtek v Praze prestižní badmintonový turnaj Yonex Czech Open. Pětadvacetiletý Louda se zotavuje ze zranění zad, Švábíkovou nepustí na kurty bolavé rameno. Oba čeští reprezentanti to uvedli na dnešní tiskové konferenci.

Foto: Iva Roháčková

Badmintonista Jan Louda se chystá na olympijské hry v Paříži

Článek

Plzeňský rodák Louda mohl na Czech Open zaútočit na třetí titul. Od červencové účasti na olympijských hrách v Paříži ho ale trápí bolavá záda. „Po olympiádě jsem si řekl, že ten problém chci nadobro vyřešit. Měl jsem v plánu mít volno, začít zlehka trénovat a Czech Open jsem bral jako první turnaj po pauze. Bohužel to ale stále není v takové fázi, abych mohl nastoupit a hrát na sto procent,“ řekl Louda.

Také čtyřiadvacetiletá Švábíková měla patřit mezi ženami ke spolufavoritkám turnaje. Rodačka z Klimkovic se naposledy účastnila mezinárodního turnaje ve Finsku, kdy ve smíšené čtyřhře nastoupila po boku Ondřeje Krále. Už tam ale měla potíže s ramenem.

„Jakmile jsem přiletěla z Finska, šla jsem za doktorem a ten mi řekl jasný zákaz hraní minimálně na dva týdny. Jinak by mi hrozila operace. Když si nedám pauzu, tak si to jen dodělám,“ podotkla Švábíková.

Turnaje v pražských Řepích se zúčastní hráči z více než 30 zemí včetně Indie, Malajsie nebo Paraguaye. Ve čtyřhře se nově představí Ondřej Král s bratrem Jiřím, který nahradil Adama Mendreka. Mezi ženami budou českými nadějemi osmifinalistka nedávného mistrovství světa juniorů Lucie Krulová či obhájkyně loňského bronzu deblistky Soňa Hořínková a Kateřina Zuzáková. Program začne čtvrteční kvalifikací. Finálové boje se uskuteční v neděli.

„Turnaj bude mít opět vysokou úroveň. Představí se spousta mladých badmintonistů, kteří mohou být v horizontu dvou tří let opravdu špičkoví hráči. Těším se na konfrontaci naší reprezentace s těmito mladými hráči. Věřím, že stejně jako vloni dosáhneme medailových umístění,“ řekl předseda badmintonového svazu Petr Martinec.