Hlavní obsah

Puk tlačila očima, ale rozhodly milimetry. Obrovské zklamání, hlesla Peslarová

Čtyři japonské pokusy v nájezdech zlikvidovala, jenže při tom Kuboové ve druhé sérii se puk odrazem o oba betony brankářky Kláry Peslarové o milimetry došoural za čáru. A protože Češky neskórovaly ani jednou, klíčovou bitvu ztratily.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Česká brankářka Klára Peslarová inkasovala při samostatných nájezdech nešťastný gól.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - Mrzí takový gól o to víc?

Myslela jsem si, že puk mám. Jen jsem se pro jistotu otočila, protože Japonka koukala, a puk bohužel klouzal za čáru. Bohužel už jsem na něj nedosáhla, tak jsem se ho snažila zastavit očima. Zanadávala jsem si pak, ale to už nepomůže. Věřila jsem, že naše holky taky promění.

Jenže to se nestalo...

My při nájezdech zbytečně děláme kličky, i když víme, že to na jejich gólmanku neplatí. No tak je přece nemůžeme dělat! Ale já góly nedám, neovlivním, jestli naše holky promění nájezd. Já je bohužel zase nepomohla chytit.

Foto: David W Cerny, Reuters

Klíčový moment celého zápasu. Klára Peslarová inkasuje smolný gól v rozstřelu.

Na kýžené první místo tak musíte zapomenout.

Je to obrovské zklamání, těžko se hledají slova. Rozhodly zbytečné fauly, které nám vzaly síly, neproměněné přesilovky a obrovské trápení v koncovce.

Mrzí teď o to víc prohra s Dánskem? Nebýt jí, skupinu jste vyhrály.

Tam jsme měly mít jisté body. Nevím, jestli je to tlakem z olympiády nebo si tady chceme hrát individuálně, ale každá z nás se trápí a jsme zabrzděné.

A teď navíc vyzvete ve čtvrtfinále vysoce favorizované Američanky...

Samy jsme si to udělaly těžší. Šance na semifinále jsou malé. Se zámořskými výběry jsme se ještě nikdy nesetkaly, takže nevíme, co od nich očekávat. Pokud si ale nebudeme plnit, co máme, a budeme dělat zbytečnosti... Amerika je pro nás jednodušší soupeř než Kanada. Každý je hratelný.

Související témata: