Hlavní obsah

Zlato je doma! Oslavy si vychutnám za dva, zářila Siniaková

Když se Kateřina Siniaková objevila v neděli před půl šestou večer v Praze, ozářila letištní halu nejen zlatou olympijskou medailí, ale i rozpuštěnými blond vlasy. Osmadvacetiletá tenistka přiletěla domů jako polovina vítězného páru v mixu, který ovládla v Paříži společně s Tomášem Macháčem.

Kateřina Siniaková tentokrát s olympijským zlatem stráví pár dní doma. Únava se dá přežít, když se vracíte s takovou nádherou!Video: Sport.cz

Článek
Fotogalerie

Deblový a bývalý životní partner vyráží z Francie zase na ATP Tour do Montrealu, Siniaková ale kanadskou zastávku WTA v Torontu vynechává, aby si prodloužila oslavy úspěchu.

„Chci si to prožít s blízkými, bude nějaká večeře,“ plánovala Siniaková, která by chtěla zajet také do Mostu na Olympijský festival. „Chtěla jsem si to zlato užít i s fanoušky. I proto jsem cestu do Kanady zrušila a poletím až do Cincinnati. Sice budu doma jen dva tři dny, ale aspoň něco.“

Zatímco člen mužského deblového páru, který skončil na 4. místě, Adam Pavlásek prošel kolem čekajících fanoušků smutně takřka bez povšimnutí, Siniakovou vítaly potlesk, nadšení a české vlajky.

„Je to nádhera. Děkuju, že nás tolik fanoušků sleduje. Cítím se moc příjemně a chci za všechnu tu podporu poděkovat,“ tvrdila dvojnásobná olympijská vítězka, která v Tokiu 2021 získala zlato po boku Barbory Krejčíkové ve čtyřhře.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Kateřina Siniaková pózovala na pražském letišti se zlatou olympijskou medailí.

Před lety se často říkalo, že nejlepší deblový pár světa tvoří Martina Navrátilová a kdokoli. Teď by tahle charakteristika seděla na Siniakovou. Na French Open získala letos titul ve čtyřhře s Coco Gauffovou, ve Wimbledonu o pár týdnů později s další Američankou Taylor Townsendovou a letošní snažení korunovala v mixu s expřítelem Macháčem.

„Tomáš tu není, ale oslavy si vychutnám za dva. Společně jsme to zvládli skvěle. Nejdůležitější byla komunikace,“ věděla Siniaková, která v pátek v noci zlato na stupních obrečela. „Asi mi všechno dojde ještě později. Samozřejmě jsem unavená, ale dá se to přežít, když se domů vracíte s takovou nádherou.“

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.