Hlavní obsah

Zaklela a vynadala si. Česká střelkyně se teď bude vyhýbat nevyžádaným radám

První české vystoupení na střelnici v Chateauxroux úspěchem neskončilo. Smíšená dvojice Jiří Přívratský, Veronika Blažičková mohla patřit mezi černé koně soutěže ve vzduchovce, ale k medailovým bojům bylo daleko. Oba si mohou spravit chuť hned v neděli, kdy jim začínají individuální soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Veronika Blažíčková a Jiří Přívratský v kvalifikaci smíšených družstev.

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje) – Čtyřiadvacáté místo z 28 týmů, k němž přispěl Přívratský 312,4 body a Blažičková 311,2, ani jednoho neuspokojilo. „Na prd, abych to řekl slušně,“ neskrýval Přívratský.

Svou daň si vybrala nervozita. „Já byla hodně nervózní, i když jsem s tím pak dokázala pracovat,“ hlásila debutantka pod pěti kruhy Blažičková. „I na Jirkovi jsem viděla, že byl trochu nervózní. Ze začátku se tam kroutil, ale pak už střílel v tempu a pohodě,“ vypozorovala.

Přívratský, jenž má za sebou zkušenost z Tokia, se na krásné střelnici postupně uklidňoval. „Nervozita dolehne na každého, ale většinu závodu už jsem střílel v klidu. Ale už v tréninku jsem se potýkal s problémy a úplně se mi to nepovedlo vyřešit ani v závodě,“ mrzelo ho.

Jednadvacetiletá Blažičková si vytýkala ránu na konci druhé série, kterou zapsala 9,2 bodu. Po ní v duchu zaklela a vynadala si. „A pak už jsem se do toho nedokázala dostat,“ přiznala.

Na dlouhé analýzy není prostor, kvalifikace vzduchovky jednotlivců je na programu v neděli dopoledne. Ženy od 9.15, muži o dvě hodiny později. „Radši bych teď měl pár tréninků, ale je fajn, že nevypadneme ze závodního rytmu,“ přemítá 23letý Přívratský. „Já vypnu hlavu a nebudu přemýšlet, že mi něco nešlo, abych byla v klidu,“ plánuje jeho parťačka.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.

Bude se zřejmě držet i mimo své rodiče, kteří dorazili do Paříže podívat se. „Spíš se neuvidíme. Budou mít nevyžádané rady,“ hlásila s úsměvem. „Táta se ptal, proč jsem byla nervózní. Já se snažila, ale to úplně neovlivníte,“ vysvětlovala.

Na neděli se musejí nachystat i na vydýchaný vzduch v hale. „Nefunguje totiž klimatizace. Asi nepočítali s takovým návalem médií, takže když se k jejich připojení ještě zapnula klimatizace, vyhodilo to pojistky v celé střelnici,“ popisuje Přívratský. „A v neděli to asi nebude o nic lepší. Závodíme až po ženách, takže vzduch v hale bude ještě vydýchanější,“ tuší.