Hlavní obsah

Za bizár na OH sklízí výsměch z celého světa. Je to zničující, přiznala Australanka

Postarala se zřejmě o jeden z největších bizárů na uplynulých olympijských hrách v Paříži. Za svůj výkon při premiéře breakdancingu na OH sklidila výsměch z celého světa. A 36letá Australanka Rachael ‚Raygun‘ Gunnová si tento způsob popularity rozhodně neužívá. Podle její kolegyně z olympijského týmu je naopak z ohlasu na své představení psychicky zničená.

Foto: Frank Franklin, ČTK/AP

Australanka Rachael Gunnová alias B-Girl Raygun při olympijské premiéře

Článek

Stala se terčem mnoha memů, různých vtipných koláží a dost možná nechtěně pomůže tomu, že její sport z programu her zase rychle zmizí. Mezinárodní olympijský výbor se sice snaží zařazováním nových sportů nadbíhat teenagerům, ale ukázka jinak spíše pouliční zábavy pod pěti kruhy se zatím jeví spíš jako krok vedle.

Hvězda australské olympijské výpravy Jessica Foxová, která přivezla z Paříže zlato z divoké vody na kajaku i kanoi, po návratu do vlasti přiznala, že pro Gunnovou jsou ohlasy na její výkon zničující.

Gunnová nedostala od rozhodčích v olympijském klání ani bod, navíc její pohyby údajně napodobující klokana či stříkací hadici se nesetkaly úplně s pochopením. Naopak v komentářích se dost často mluvilo o trapasu. Utahoval si z ní třeba i Jimmy Fallon ve svém pořadu The Tonight Show Starring.

Pro Gunnovou to ale zřejmě moc legrační není. „Mluvila jsem s ní. Je z toho zničená,“ přiznala v rozhovoru pro list Sydney Morning Herald vodní slalomářka Foxová.

„Když vidím, jakou si to na ní vybírá daň… Je to jenom člověk. A to, čím si za poslední týden musela projít, je hrozné,“ litovala svoji kolegyni. „Za tím vším je přece lidská bytost. A lidé jsou s tím rychle hotoví a jsou hnusní. Tohle si ona nezaslouží,“ dodala Foxová.

Související témata: