Hlavní obsah

Výškařka Topičová se kvalifikovala se zlomeninou v kotníku, o finále OH přijde

Srbská výškařka Angelina Topičová přijde kvůli zranění o finále olympijských her. Devatenáctiletá vicemistryně Evropy, jež patřila do okruhu medailových favoritek, utrpěla v rozcvičce před dnešní kvalifikací frakturu kotníku, a přestože do finále postoupila, v Paříži už v neděli závodit nebude. Atletka o tom informovala na instagramu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Srbská výškařka Angelina Topičová v kvalifikaci

Článek

Navzdory zlomenině, kterou si nešťastně přivodila při dopadu na doskočiště po nepovedeném skoku, Topičová v kvalifikaci překonala na druhý pokus 192 cm, což nakonec na postup do finále stačilo. Na laťku ve výšce 195 cm, kterou zdolalo šest výškařek, už útočila marně.

„Bohužel, to bylo z mého vystoupení na těchto olympijských hrách vše. Rentgen ukázal, že jde o vážnější zranění, zlomeninu pravého kotníku, a nebudu moci v neděli nastoupit ve velkém finále,“ napsala Topičová na instagramu k fotografii kotníku v ortéze. „Tentokrát mi to nebylo souzeno. Uvidíme se brzy, nebudu daleko,“ vzkázala fanouškům.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.

Topičová v červnu na ME v Římě nestačila jen na světovou rekordmanku Jaroslavu Mahučichovou. Formu ukázala i před necelým měsícem na Diamantové lize v Paříži, kde při rekordním představení Ukrajinky (210 cm) vylepšila srbský rekord na 198 cm.

Česká reprezentantka Michaela Hrubá v pařížské kvalifikaci skončila na 188 cm. Na 192 cm třikrát neuspěla.