Hlavní obsah

Úžasný úlovek, který cvakli reportéři! Za olympijskou medailistkou vyskočila velryba

Z olympijského zápolení na Tahiti vznikl další neuvěřitelný snímek. Po fotce „levitujícího“ brazilského surfaře zachytili fotografové při klání surfařek nezvyklého diváka. V pozadí sportování u ostrova ve Francouzské Polynésii skákala nad hladinu velryba.

Foto: Carlos Barria, Reuters

V semifinále olympijského závodu surfařek na Tahiti vyskočila velryba.

Článek

Pozornost fotoreportérů přitáhl zvířecí návštěvník při ženském semifinále, v němž zápolila Kostaričanka Brisa Hennessyová a Brazilka Tatian Westonová-Webbová.

Byl to mžik! Kdo ho propásl, může kolegům závidět unikátní snímek.

Fotogalerie

Agentura AP zdůrazňuje, že se kosatka pohybovala v bezpečné vzdálenosti od olympioniček. Podle dalších médií se jednalo o keporkaka, kteří jsou známí svými akrobatickými skoky. Ve vodách v okolí Tahiti plují zpravidla mezi červencem až listopadem v období rozmnožování.

Robustní kytovec v noci na středu přinesl štěstí Brazilce, která postoupila a po finálové jízdě vylovila stříbro. Letošní olympiáda zase získala další pozoruhodný snímek.

Surfařské soutěže se konají na Tahiti, které je od Paříže vzdálené více než 15 tisíc kilometrů. Závodilo se u vesničky Teahupoo na pláži, která je vyhlášená vysokými vlnami. Domorodci se obávali, že olympijský ruch naruší panenskou přírodu.

Velrybí pozorovatel si s nezvyklým mumrajem těžkou hlavu nedělal.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.