Hlavní obsah

Čeští tenisté se dnes na kurty vinou deště na OH v Paříži nedostali

Aktualizováno

Čeští tenisté se v sobotu na kurty na olympijských hrách v Paříži nedostali. Program na venkovních dvorcích v areálu Roland Garros, kde se měly hrát všechny zápasy s českou účastí, zrušil vytrvalý déšť. Hrálo se jen na dvorcích Philippea Chatriera a Suzanne Lenglenové, které mají zatahovací střechu.

Obnovená spolupráce zafungovala a teď zlato z olympiády! Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou ovládly turnaj v PrazeVideo: Sport.cz

Článek

Nejdéle měla naději na zahájení zápasu Karolína Muchová, jejíž duel 1. kola dvouhry proti Kanaďance Leylah Fernandezové byl nasazený jako první na kurtu číslo devět. Měla nastoupit už ve 12:00, ale po opakovaných odkladech se zápasu nedočkala.

Už dříve bylo jasné, že nenastoupí po boku Lindy Noskové ve čtyřhře, a pořadatelé pro dnešek zrušili také duel deblových šampionek z Tokia Barbory Krejčíkové a Kateřiny Siniakové a utkání Tomáše Macháče ve dvouhře. Ty se měly hrát jako třetí v pořadí.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

České tenistky Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková na letošním Livesport Prague Open

V Paříži panuje nadále deštivé počasí, které poznamenalo i páteční slavnostní zahájení. Déšť zatím neustává, ale v dalších dnech by se mělo vyjasnit. Pro olympijský turnaj mají dva dvorce zatahovací střechu.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.